Un fost primar, eliberat în urmă cu doi ani din închisoare, îşi pregăteşte revenirea în politică: „Nu există să nu mă primească vreun partid”

Un fost primar, eliberat în urmă cu doi ani din închisoare, îşi pregăteşte revenirea în politică: „Nu există să nu mă primească vreun partid”

Iancu Simion - Simi, a fost un greu al PD-L, dar a trecut şi pe la PP-DD. Acum vrea "ceva de dreapta" FOTO expressdebanat.ro

Fostul primar al comunei Glimboca şi al oraşului Oţelu Roşu (Caraş - Severin), eliberat în toamna lui 2016 din închisoare, acolo unde a ajuns pentru fapte de corupţie, vrea să candideze din nou în 2020. Momentan, fostul primar îşi caută partid. Ar vrea „ceva de dreapta”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat la trei ani de închisoare într-un dosar DNA de fraudare a fondurilor europene şi eliberat în toamna lui 2016 din închisoare, fostul primar al comunei Glimboca şi al oraşului Oţelu Roşu, dar şi fost preşedinte al PD-L Caraş – Severin, Iancu Simion  - Simi se pregăteşte să revină în politică. Prezent la Timişoara la o festivitate dedicată Regiunii Vest, fostul primar a declarat pentru „Adevărul” că este în căutarea unui partid pentru care să candideze. „Sper ca până la urmă să îmi fac o viziune la un partid de dreapta, ALDE sau PNL. PNL –ul e de fapt al nostru sau ALDE. Vedem”, a declarat Iancu Simi. .

Fostul primar despre alegători: „Sunt oameni normali la cap”

Implicat acum într-o afacere de distribuire a televiziunii prin cablu pe Valea Bistrei, Iancu Simion – Simi este convins că dacă va candida, neavând nicio restricţie în acest sens, va câştiga pentru că alegătorii pe care îi vizează „sunt oameni normali la cap”. „Dacă voi candida în 2020 la Oţelu Roşu, voi câştiga din nou. Eu văd poziţia oamenilor faţă de mine. Automat după ce mi-am satisfăcut pedeapsa am fost în oraş, lumea este receptivă, ştie ce am făcut, sunt oameni normali la cap. Nu am cum să demonstrez nimănui că nu am fost vinovat, dar asta e. Nu există să nu mă primească vreun partid. Nu ar avea de ce”, a declarat fostul edil.

A candidat şi pentru PP-DD

La alegerile din 2012, când era anchetat, dar încă nu era condamnat, Iancu Simion – Simi candida pentru un fotoliu de deputat din partea PP-DD. „Am o mare emoţie. Mulţi se gândeau că nu mă vor mai vedea. Au uitat că am un nume, Iancu Haiducul. Haiducii revin pe scena politică şi mă regăsesc aici pentru că 22 de ani am fost în administraţia publică locală. E un lucru minunat să lucrezi cu oamenii, să cunoşti gândurile lor, viaţa lor, posibilităţile lor, nivelul lor de trai. Am venit alături de Vali Blănariu pentru că am crezut şi cred că în cei 22 de ani am ajutat oamenii săraci şi la fel face şi Dan Diaconescu”, explica Simi atunci, pentru expressdebanat.ro, revenirea pe scena politică.

De ce a fost condamnat Simi

Fostul primar al oraşului Oţelu Roşu a fost condamnat într-un dosar DNA alături de un alt primar, un om de afaceri şi fostul şef al APIA Caraş – Severin, Romică Anculia. „În a doua jumătate a anului 2011, inculpatul Anculia Romică Pavel, a pus în practică o modalitate de fraudare a banilor europeni, folosindu-se de influenţa sa asupra primarilor din comuna Socol, Ghiţă Valentin şi din oraşul Oţelu Roşu, Iancu Simion – Simi, constând în aceea că i-a determinat să încheie contracte antedatate cu firmele controlate de învinuitul Jurj Tudor Ioan. În condiţiile în care nu se efectuau lucrări sau prestaţii, se proceda la recepţionarea aşa ziselor lucrări, se virau banii către firme, o mare parte din sume urmând a fi împărţită între cele patru persoane”, au arătat procurorii DNA în rechizitoriu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: