Spitalul din Caransebeş va avea un nou laborator de testare PCR. Testarea va putea începe de săptămâna viitoare

Spitalul din Caransebeş va avea un nou laborator de testare PCR. Testarea va putea începe de săptămâna viitoare

Angajaţii Primăriei Caransebeş fac ultimele retuşuri în laboratorul în care va funcţiona PCR-ul FOTO SMUC

Spitalul din Caransebeş a primit un aparat PCR, împrumut de la Timişoara, şi a trebuit să amenajeze un spaţiu corespunzător şi să achiziţioneze mai multe piese necesare pentru funcţionarea aparatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am primit aparatul de la un medic din Timişoara şi de dotarea şi amenajarea spaţiilor ne-am ocupat noi. Pentru că, pe lângă aparat au mai fost necesare nişte achiziţii, pentru ca să putem face testările. Totul s-a cumpărat cu bani de la bugetul local. În momentul de faţă, din câte am înţeles, mai trebuie doar să aducă un medic specialist, care să se ocupe de laboratorul respectiv", a declarat Felix Borcean, primarul din Caransebeş.

Pentru punerea în funcţiune a aparatului, Primăria Caransebeş a cheltuit circa 50 de mii de lei. Cu ajutorul aparatului vor fi testaţi gratuit pacienţii spitalului, în regim de urgenţă. Cărăşenii care nu sunt pacienţi ai spitalului şi doresc să-şi facă un test vor trebui să plătescă.

Spitalul din Caransebeş mai avea un aparat PCR, primit de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, după cum spune Felix Borcean, însă acesta funcţiona cu nişte teste foarte scumpe, mult peste tarifele pe care le practicau celelalte spitale din judeţ. Din acest motiv se folosea mai mult pentru pacienţii internaţi în spital.

Vă recomandăm şi:Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările