Scandal într-o organizaţie judeţeană a PNL. Mai mulţi membri importanţi şi-au dat demisia după ce preşedintele organizaţiei l-a pedepsit pe un un rival

Scandal într-o organizaţie judeţeană a PNL. Mai mulţi membri importanţi şi-au dat demisia după ce preşedintele organizaţiei l-a pedepsit pe un un rival

Ioan Popa, primarul Reşiţei

Organizaţia judeţeană a PNL Caraş-Severin stă pe un “butoi de pulbere”, după ce luni, 21 ianuarie, mai mulţi membri importanţi şi-au dat demisiile din funcţiile deţinute în cadrul partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liberalii cărăşeni sunt nemulţumiţi de modul în care senatorul Marcel Vela conduce organizaţia, acesta luând decizia să-l demită pe Felix Borcean, primarul Caransebeş, şi să dizolve biroul de conducere al organizaţiei locale din acest oraş. Vela a luat această hotărâre după ce în mass-media locală au apărut mai multe SMS-uri în care Borcean îl vorbea de rău. Răzbunarea senatorului nu a fost privită cu ochi buni de o parte dintre colegii de partid.

Unul dintre cei mai importanţi oameni din PNL Caraş-Severin, primarul Ioan Popa, a dezaprobat gestul lui Ioan Vela şi a decis să renunţe la funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

“Având în vedere ultimele evenimente din PNL Caraş-Severin, doresc să-mi anunţ public demisia din toate funcţiile deţinute în Biroul Permanent Judeţean. Prin acest gest doresc să trag un semnal de alarmă asupra modului în care se iau decizii la nivel judeţean, doar în cadru restrâns şi cu argumente la limita statutului PNL. Consider că o astfel de abordare afectează grav funcţionarea partidului şi limitează capacitatea acestuia de a se mobiliza în contextual următoarelor competiţii electorale. Din aceste moment, îmi voi continua activitatea în cadrul PNL Reşiţa, organizaţie a cărui preşedinte sunt şi în care diferenţele de opinie nu au fost şi nu vor fi niciodată taxate”, arată Ioan Popa.

Decizia lui Popa a fost urmată, la doar câteva ore, de demisiile altor membri, iar surse din partid susţin că în această săptămână numărul liberalilor care se vor retrage din organizaţia judeţeană va creşte.

“Ca urmare a deciziei luate de preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa, de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte BPJ PNL Caraş Severin, organizaţia municipală PNL s-a întrunit în această seară într-o şedinţă de urgenţă pentru a analiza situaţia creată la nivelul partidului. Şedinţa a fost condusă de viceprimarul municipiului Reşiţa, Adrian Dacica, şi au fost luate câteva decizii. Poziţia preşedintelui Ioan Popa faţă de ultimele evenimente din interiorul PNL Caraş Severin este una corectă, ca atare, am luat decizia să îl urmez, înaintând spre BPJ şi demisia mea din funcţiile deţinute în forul de conducere judeţean. Consider că o parte din BPJ PNL Caraş- Severin face un joc periculos pentru filială, dizolvând birouri locale şi excluzând primari din forurile de conducere ale partidului fără dezbateri serioase pe subiect”, a spus vicepreşedintele PNL, Reşiţa, Adrian Dacica. Şi-au mai înaintat demisiile din BPJ Caraş Severin Viorel Başag – preşedintele Oamenilor de Afaceri PNL Caraş Severin şi Viorel Lolea –  membru BPJ.

Senatorul Marcel Vela nu a dorit să comenteze demisiile colegilor săi. Ne-a spus doar că nemulţimirile vor fi discutate într-o şedinţă următoare a organizaţiei.

“Vom discuta şi clarifica în BPJ al PNL Caras-Severin orice nemulţumire a vreunui coleg şi vom hotărî în mod transparent şi democratic ce vom face. Nu comentez în spaţiul public alte puncte de vedere, date eronate cu privire la sedinţa la care se face referire, erori de interpretare, ori alte aspecte legate de aplicarea Statutului PNL. Am stabilit în sedinţa respectivă şi echipa de coordonare a campaniei electorale şi trebuie să se mobilizeze la maximum fiecare membru de preşedintele PNL Caraş-Severin“, a spus Vela.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: