FOTO VIDEO Ce spun autorităţile dar şi răniţii despre accidentul de luni noapte de la Cantonul Nera

Accident mortal la Văliug

Un teribil accident de muncă a avut loc luni seară în apropierea Cantonului Nera din Văliug, o persoană decedând şi alte două rămânând încarcerate

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a presupus o excelentă colaborare între ISU; Salvamont şi Jandarmeria Montană. Deşi accidentul a avut loc în jurul orei 21 seara, echipele de intervenţie au ajuns destul de repede la Văliug, dar de aici nu s-a mai putut înainta, tractorul fiind răsturnat undeva în jurul Cantonului Nera, zonă în care accesul autospecialelor de intervenţie ale SMURD sau Ambulanţei nu era posibil. În această situaţie s-a luat decizia să se intervină cu autoturismele de teren ale Salvamont şi ale companiei la care cei trei lucrau, fiind singur a posibilitate de a ajunge la victime. Din păcate Însurăţelu Neculai şi-a pierdut viaţa, iar Marius Mureşan şi Ion Popovici sunt internaţi, fiind răniţi după ce remorca cu scânduri a căzut peste ei. Ultimul spune că Însurăţelu Neculai, tânărul de numai 23 de ani care a decedat lucra doar de 2 săptămâni în această echipă în care muncitorul spune că el face parte de 5 ani de zile. „O echipă formată din 6 lucrători se îndreptau spre Cantonul Nera iar, la un moment dat, remorca s-a prăbuşit rostogolindu-se circa 5 metrii“ spune Geni Mihăescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin (ITM).

Dintre cei 6 care se aflau în remorcă unul a decedat iar alţi doi au fost accidentaţi şi transportaţi la spital. „Doi inspectori ITM s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul“ mai spune Geni Mihăiescu.
Corespondentul Adevărul a reuşit să stea de vorbă cu unul dintre muncitorii răniţi, Ion Popovici, iar mărturia acestuia este una şocantă: „Mergeam spre Cantonul Nera, mai aveam 30 de metrii până să ajungem la canton şi ne-a plecat remorca şi s-a răsturnat cu noi. Eram şase persoane în remorcă, unul chiar a decedat. Noi eram cazaţi la Cantonul Nera, am tot fost pe acolo, de doi ani de zile mergem pe drumul acesta. Remorca era plină cu scânduri şi s-a răsturnat, iar scândurile au venit peste noi, la vale. Au venit Salvamontul şi pompierii şi SMURD-ul, care au ajuns cu greu pentru că drumul era foarte îngust“ îşi aminteşte Ion Popovici, unul dintre accidentaţii de la Văliug.
 
CITEŞTE ŞI:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările