FOTO VIDEO Angajaţii de la azilul de bătrâni din Bocşa sunt în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii nu au întrerupt activitatea dar poartă banderolă cu grevă FOTO CRISTIAN FRANŢ
Angajaţii nu au întrerupt activitatea dar poartă banderolă cu grevă FOTO CRISTIAN FRANŢ

Deşi a fost demisă în decembrie 2012 după ce presa a difuzat imagini cu bătrânii de la Azilul din Bocşa puşi să muncească şi să-şi pregătească singuri hrana, fostul manager al Azilului a atacat decizia de demitere în instanţă şi a fost repusă pe post. În semn de protest angajaţii de la Azil au intrat în grevă japoneză.

Pe 11 noiembrie 2012 presa a difuzat imagini filmate cu camera ascunscă cu bătrânii de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Bocşa care erau puşi de managerul de atunci, Ancuţa Pascu, să îşi pregătească singuri hrana şi să facă curăţenie. Primăria Bocşa a început un audit acolo, în urma căruia a demis-o pe Ancuţa Pascu din funcţia de manager. Aceasta fusese numită manager la Azil în martie 2011 chiar de soţul său, primarul de atunci al oraşului, Mirel Patriciu Pascu.

De luni dimineaţă toţi angajaţii au venit la muncă purtând la mână o banderolă pe care au scris grevă. Muncitorii spun că au ales acest tip de grevă japoneză pentru a nu fi afectaţi bătrânii de la Azil, dar că vor trece şi la forme mai violente de protest, dacă Ancuţa Pascu rămâne manager.

Deşi luni a fost prima zi de serviciu a managerei, aceasta a şi plecat la vederea presei, chiar dacă nu era nici ora 11 dimineaţa şi ar mai fi avut mult până la încheierea programului

Primarul Eugen Cismăneanţu spune că era nevoit să pună sentinţa Tribunalului Caraş-Severin în aplicare, că face un apel la angajaţi ca bătrânii să nu aibă de suferit de pe urma grevei şi că va discuta personal cu noul manager, pentru a vedea care-i sunt planurile de viitor. „Din punctul meu de vedere s-a respectat legea şi, având o sentinţă judecătorească, eram obligat să pun în aplicare acest aspect. Oamenii, trăind într-o democraţie, se pot manifesta şi îşi pot spune nemulţumirile prin diverse forme, era de aşteptat. Deocamdată, mă bucură faptul că lucrurile funcţionează în azil, iar bătrânii nu au de suferit din cauza acestor neplăceri create de managerul instituţiei şi personal. Am înţeles că s-au adus tot felul de acuze cum că eu aş fi în spatele acestor manifestări, însă dezmint în totalitate şi sper ca în spatele acestor afirmaţii să fie şi probele necesare, pentru că altfel mă voi vedea în instanţă cu persoanele care îmi aduc acuzaţii gratuite şi nefondate”, a declarat edilul Eugen Cismăneanţu.

Angajaţii spun că nu vor opri greva, ba chiar vor face grevă cu sistarea activităţii, dacă nu se găseşte o rezolvare. „Doamna Pascu a venit şi şi-a reluat postul de director ca şi cum ar fi venit după o nouă zi de muncă. Noi, angajaţii, cerem în contiuare demiterea dânsei, pentru că nu putem lucra sub presiunea care a fost până acum. A venit asupra noastră ca o dictatură, toată lumea trebuia să ştie de frică. De fiecare dată când voiam să discutăm cu ea aveam câte o dispută, aceasta sărind şi la bătaie. Practic, am fost agresată atât eu, cât şi colegele mele.  Am fost lăsată pe coridor, fără dulap, fără nimic, pentru că aşa a considerat dânsa. La toţi ne impunea să facem multe lucruri deodată, eu lucram şi câte 12 ore pe zi şi nu făceam faţă cererilor. Ea ştia doar să trimită hârtii prin secretară şi nu discuta deloc cu personalul“ explică Ana Naghi, una dintre angajatele azilului de bătrâni.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite