Eşec de 2,3 milioane de euro în implementarea fondurilor europene pentru administraţia locală din Moldova Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Moldova Nouă a ratat implementarea unui proiect transfrontalier şi ar trebui să returneze partenerilor din Serbia.

Este vorba despre o finanţare din 2013, pentru construcţia unui punct de frontieră şi a unui punct de trecere al Dunării, cu bacul, între Portul Moldova Nouă şi cel din Usijte(Serbia).

Proiectul are o valoare totală de 2,3 milioane de euro şi s-a derulat prin Programul IPA de Cooperare Tranfrontalieră România-Republica Serbia. Practic, administraţia locală din Moldova Nouă avea obligaţia să amenajeze cheiul pentru acostarea bacului, un drum de acces de 1,2 kilometri şi punctul vamal cu nouă benzi de circulaţie.

Blocajul a apărut din cauza neorganizării la timp a licitaţiei pentru realizarea obiectivelor din proiect. “Vina este a fostei administraţii, care avea obligaţia să organizeze licitaţia şi să demareze lucrarea, dar şi a consiliului judeţean care nu a gestionat foarte bine lipsa de iniţiativă a administraţiei din Moldova Nouă, deşi a fost partener în proiect.”, spune Adrian Torma, actualul primar de la Moldova Nouă.

Edilul oraşului de pe malul Dunării susţine că a încercat să salveze situaţia organizând o licitaţie pentru lucrări la începutul acestei săptămâni, însă niciun constructor nu s-a prezentat cu oferte. “Este complicat, pentru că pe proiectul cu trecerea cu bacul am avut ultima licitaţie pe 19 septembrie, nu s-a prezentat nimeni şi avem foarte mici şanse ca, până la finalul anului când este termenul limită, să mai putem organiza licitaţie şi să finalizăm proiectul, adică să amenajăm cheiul, drumul şi punctul vamal”, afirmă Torma.

Partenerii din Serbia pentru acest proiect sunt primăriile Golumbăţ şi Veliko-Gradişte. Primarul Adrian Torma mai spune că din cauza proiectului eşuat, Moldova Nouă va primi o interdicţie de şapte ani în accesarea fondurilor europene.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite