Cristi Chivu, pe stadionul unde a debutat în fotbal:"E un vis împlinit ce se întâmplă azi, la Reşiţa!"

Cristi Chivu a revenit după o absenţă de câţiva ani la Reşiţa, oraşul din care a plecat în fotbalul mare. Proasptăt câştigător al Champions League, jucătorul lui Inter a participat la ceremonia de dezvelire a bustului tatălui său, Mircea Chivu. Învoit pentru câteva ore de selecţionerul Răzvan Lucescu, Cristi a părăsit cantonamentul naţionalei şi a venit în Valea Domanului.


UPDATE ORA: 13:00

Chivu a păşit vizibil emoţionat printre sutele de suporteri şi prieteni veniţi să-l salute şi s-a abţinut cu greu să nu lăcrimeze. Când a zărit însă chipul tatului său sculptat în marmură nu a mai rezistat şi lacrimile au început să-i umezească obrajii. Versurile poeziei “Tatăl în marmură”, scrise special pentru Cristi şi recitate de poetul Adrian Păunescu, au cutremurat-o şi pe Adelina, chiar dacă doamna Chivu a stat ceva mai retrasă. “Mă bucur să văd cât de apreciat şi de iubit este tatăl lui Cristi. Mi-a povestit despre el şi mi-ar fi plăcut să-l cunosc. A fost un moment emoţionant pentru întreaga familie”, a mărturisit Adelina.

Visul împlinit al căpitanului

Căpitanul naţionalei a spus că este un moment cel puţin la fel de emoţionat ca atunci când a ridicat trofeul Champions League deasupra capului, dacă nu cumva chiar de o încărcătură mult mai mare. “E greu să exprim în cuvinte ceea ce simt acum, pentru că este un moment special, este un moment unic. După 12 ani, nişte oameni care au ţinut la tatăl meu mi-au îndeplinit un vis. Pentru mine, tata a însemnat enorm de mult şi va însemna şi de acum încolo, pentru că este un exemplu. Îl păstrăm în sufletul şi inima noastră. Vreau să mulţumesc pentru initiative lui Cristi Bobar, domnului primar Stepanescu şi tuturor reşiţenilor pentru că aţi făcut posibil acest vis. Pentru mine este un vis. În faţa stadionului în care eu am crescut, am debutat pe prima scenă a fotbalului românesc, stadionul pe care am fost antrenat chiar de tatăl meu, să văd acum chipul lui sculptat”, a spus Cristi Chivu.
Chipul lui Chivu, sculptat în marmură

Ridicarea statuii lui Mircea Chivu i se datorează în primul rând lui Cristian Bobar, directorul FC Şcolar, actualul club din Valea Domanului. “Am vrut să ne arătăm astfel recunoştinţa pentru Mircea Chivu. Mă bucur că l-am avut pe Cristi alături de noi şi întreaga sa familie. Este vorba de un bust al regretatului antrenor sculptat în marmură. Statuia măsoară 1,5 metri şi a fost realizată în Austria”, a explicat Bobar. “Mă bucur de prezenţa lui Cristi la Reşiţa. Îi mulţumesc că şi-a rupt o bucată din timpul atât de preţios şi că a fost prezent la un moment atât de emoţionant”, a spus primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Îşi divinizează tatăl

Pentru Cristi, tatăl său, omul care a sfidat cancerul şi a venit într-un picior pentru a a sta pe banca rosso-nerilor într-un moment delicat, este un adevărat model. “Aş vrea să vi-l amintiţi pe tata aşa cum era el. Aş vrea să fiu şi eu măcar pe jumătate tatăl şi soţul iubitor care a fost el şi atunci am să mă simt un om împlinit. Sunt emoţionat, îmi găsesc greu cuvintele, dar sunt bucuros că am alături familia, foştii colegi şi vechi prieteni, care s-au bucurat la fel de mult ca şi mine să ne revedem. Datorită lui am ajuns atât de deprate. El nu m-a felicitat niciodată. Oricât de bine aş fi jucat, nu mi-a spus nimic. Am avut şansa de a creşte, atât eu cât şi Diana, într-o familie exemplară. Am avut foarte multe de învăţat de la mama  şi tata, am învăţat de la ei ce înseamnă dragostea, loialitatea, munca şi sacrificiul. Secretul meu este educaţia pe care am primit-o de la el. Nu ştiu dacă voi la fel cu copilul meu. Să vedem dacă va fi băiat şi dacă va alege să se facă fotbalist”, a mai spus jucătorul lui Inter.  

Nu a uitat de Reşiţa

Certat de foarte mulţi reşiţeni pentru faptul că nu a mai vizitat de ani buni oraşul în care a învăţat să dea cu piciorul în minge, Cristi a ţinut să le spună acestora că nu a uitat de unde a plecat. “Revin cu mare drag la Reşiţa, oraşul în care m-am născut şi am crescut, şi voi veni de fiecare dată cu mare plăcere. Îmi amintesc fiecare meci pe care l-am jucat pentru Reşiţa. Mi-am revăzut acum o parte din colegi, antrenori şi conducători ai clubului. Aici am învăţat fotbal, aici am debutat, aici am fost antrenat de tatăl meu şi nu voi uita niciodată acele clipe”, a promis Cristi. Împreună cu actualii diriguitori ai grupării din Valea Domanului, Cristi a vizitat stadionul ce poartă numele tatălui său. “Nu s-a schimbat nimic. Este la fel de frumos. Mă simt bine aici”, a adăugat interistul.

A avut ghetele în cui

Cicatricea uriaşă de pe capul fotbalistului este şi acum o mărturie certă a faptului că acesta şi-ar fi putut încheia cariera prematur. “Să ridic trofeul Champions League deasupra capului a fost pentru mine ceva fantastic, mai ales că, nu ştiam dacă voi mai juca fotbal vreodată, dacă voi mai fi un om ca oricare altul. Medicii mi-au spus că voi sta vreo opt luni, dar am intrat mult mai devreme. De asta spun că sunt şi lucruri mai importante pe lumea asta decât trofeul Champions League. Momentele foarte dificile prin care a trecut căpitanul naţionalei l-au făcut pe acesta să-şi dorească să petreacă mai mult timp în sânul familiei. “Mi-e greu să spun ce voi face în viitor pentru că eu am acum cinci luni de viaţă. Înainte de operaţie nu ştiam ce se va întâmpla cu mine. Îmi doresc să mai joc fotbal, să mai câştig câteva trofee. Vreau să mă bucur de familia mea, de copiii mei, pentru că urmează să vină al doilea. Vreau să petrec mai mult timp cu ei pentru că merită acest lucru”, a mărturisit elevul lui Mourinho.  

Aşteaptă un băiat!

Adelina şi Mariana s-au aşezat emoţionate pe banca tehnică de unde Mircea Chivu şi-a condus echipa. Adelina a vorbit despre cel de-al doilea copil pe care i-l va dărui căpitanului naţionalei şi i-ar surâde ideea să fie un băieţel. “Încă nu ştim ce va fi. Important este să fie sănătos. Cristi cred că şi-ar dori să fie băiat, dar rămâne de văzut”, a spus doamna Chivu.

Ora 11.00

Internaţionalul român Cristi Chivu a reuşit să obţină o învoire de la naţională pentru câteva ore, timp în care a dat o fugă la Reşiţa, alături de familia sa. Ceremonialul de dezvelire a statuii tatălui său, de la stadionul “Mircea Chivu”, din Valea Domanului l-a adus în oraşul său natal. “E un vis împlinit ceea ce se întâmplă astăzi, la Reşiţa. Mă bucur că avem această statuie aici, în faţa stadionului unde am debutat în fotbal şi unde am fost antrenat chiar şi de tatăl meu”, a declarat internaţionalul Cristi Chivu, vizibil emoţionat.

Mariana Chivu, mama jucătorului s-a declarat şi ea emoţionată şi a adresat mulţumiri directorului FC Şcolar, Cristian Bobar, care a avut iniţiativa creării statuii din marmură, a lui Mircea Chivu. Galeria rosso-nerilor l-a primit cu aplauze pe primul reşiţean care a câştigat Cupa Champions League, iar liderul galeriei i-a dăruit un tricou în culorile echipei FCŞ Reşiţa. Imediat după ceremonial, fotbalistul a susţinut o scurtă conferinţă de presă, după care a plecat imediat la Bucureşti.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: