Chebuţiu şi Preda stau pe capul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până vor fi puşi în libertate

Chebuţiu şi Preda stau pe capul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până vor fi puşi în libertate

Directorii de la UCMR cer să fie puşi în libertate

Cei doi directori de la UCM Reşiţa au formulat alte cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, chiar înainte să se judece recursul prin care avocaţii au atacat menţinerea măsurii arestării preventive până la data de 20 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzaţi de evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni de fals intelectual, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda continuă să-şi susţină nevinovăţia în dosarul returnărilor ilegale de TVA şi să ceară cu insistenţă să fie puşi în libertate. Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a hotărât, săptămâna trecută, că şefii UCMR, afaceristul libanez Said Baaklini şi Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, trebuie să rămână după gratii până la data de 20 februarie. Mai mult decât atât, a respins şi cererile prin care Chebuţiu şi Preda cereau eliberarea condiţionată.


Chebuţiu şi Preda, victime colaterale
    Zamfira Stepanescu, apărătorul ales de şefii ucemerişti, este consternată de refuzul magistraţilor de a-i elibera pe Chebuţiu şi Preda, motiv pentru care a formulat deja alte cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, care urmează să fie analizate astăzi. “Noi am mai pus o cerere de eliberare sub control judiciar. O să depunem atâtea cereri până vor înţelege. Părerea mea este că aici sunt presiuni politice, pentru că atunci nu înţeleg de ce sunt arestaţi atâta timp cât nu există prejudiciu, adică nu există fapta. Nu ştiu dacă eram noi vizaţi sau Said. Ştiu că lui Said i s-a ascultat telefonul timp de un an şi jumătate şi atunci tind să cred că nu eram noi cei vizaţi”, a precizat avocata Zamfira Stepanescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: