UPDATE FOTO VIDEO Rupere de nori la Vaideeni. O viitură a inundat zeci de case, avariat 10 autoturisme şi a blocat traficul

UPDATE FOTO VIDEO Rupere de nori la Vaideeni. O viitură a inundat zeci de case, avariat 10 autoturisme şi a blocat traficul

Vaideeni - viitură, inundaţii, iunie 2018, Foto: Adevărul

Mai multe gospodării din comuna Vaideeni au fost inundate în urma unei viituri. Potrivit ISU Vâlcea, au fost avariate 10 autoturisme şi blocat traficul auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update, ora 21.50, Potrivit ultimelor informaţii furnizate de ISU Vâlcea, astăzi, 21 iunie, la Vaideeni au acţionat pompieri de la toate grupurile de intervenţie din judeţ: Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Horezu şi Govora. 

Din cele 50 de gospodării afectate de inundaţii, din 22 a fost evacuată apa din case şi beciuri, au fost salvate 14 animale şi decolmatat un drum, atât în satele Izvorul Rece şi Atârnaţi, dar şi în centrul comunei.

Din această seară a început şi distribuire de apă potabilă tuturor celor afectaţi de inundaţii.

Update, ora 16.00, Prefectul de Vâlcea, Florian Marian a anunţat că la Vaideeni au fost afectate 50 de gospodării: „O ploaie torenţială, circa 70 litri/mp, ce a căzut, începând cu ora 12.00, a făcut ca râul Luncavăţ să se revarse, iar torenţii să angreneze aluviuni atât pe DJ 665 Horezu - Polovragi cât şi în curţile locuinţelor.
 
Din primele estimări, pe care le-am realizat pe teren, împreună cu primarul localităţii, Daniel Achim Baluţă, sunt afectate circa 50 de locuinţe. Cea mai grea situaţie este în satul Izvorul Rece şi în centrul comunei.
 
În zonă acţionează lucrători şi utilaje ale ISU Vâlcea, ABA Olt, RAJDP şi de la o societate comercială.
 
Funcţie de cele constatate, urmează a se întruni şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Vaideeni”, a comentat prefectul pe Facebook.
 
Pompierii au confirmat şi ei că cele mai afectate localităţi au fost Izvorul Rece şi Atârnaţi şi că la această oră Luncavăţul a reintrat în matca lui. 
 
    
Update, ora 14.00,  Traficul auto este blocat în comuna Vaideeni din judeţul Vâlcea, în urma unei viituri, cauzată de o ploaie puternică. Patru echipaje ale ISU au fost trimise la faţa locului cu motopompe pentru a scoate apa din gospodării. 
 
Luncavăţul a ieşit din nou din matcă, dar inundaţiile nu sunt de amploarea celor din 2014. 
 
Cele mai multe pagube se înregistrează în cătunul Atârnaţi, dar mai sunt şi alte sate afectate. 
 
Deşi nu au fost anunţate victime, pentru orice eventualitate au fost deplasate şi două ambulanţe Smurd în zonă.
 
„Apa are acum circa 10 cm pe drum şi este în scădere. Sunt afectate 30 de gospodării din cauza torenţilor şi de ieşirea din matcă a Luncavăţului şi  avariate 10 autoturisme”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.
 
 
  - Ştirea iniţială - 
 
Judeţul Vâlcea se află sub avertizare de Cod Galben de precipitaţii abundente.
 
Din acest motiv, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea s-a operaţionalizat grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.
 
Vom reveni cu amănunte.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: