Primarii din Vâlcea, căutaţi la conturi de un fals procuror DIICOT

Primarii din Vâlcea, căutaţi la conturi de un fals procuror DIICOT

Primarul Ion Gigi Matei (foto dreapta) a fost sunat de falsul procuror in luni dimineata. Foto Adevarul

Zece aleşi locali din judeţul Vâlcea au ajuns în aceste zile în situaţia de a da explicaţii despre conturile bancare pe care le au. Printre aceştia se numără edilul din Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, dar şi primarii din Muereasca, Băbeni şi Ocnele Mari.

Edilii au fost contactaţi telefonic de un bărbat care s-a recomandat Vasile Bejan, procuror în cadrul DIICOT. Acesta le-a cerut date despre agenţii economici care deţin automate pentru încărcarea cartelelor PrePay, dar şi informaţii despre cardurile pe care-şi încasează salariile şi conturile bancare. 

„A sunat prin centrală, la secretariat: <Domn’ primar, am o rugăminte, am nevoie de o situaţie cu agenţii economici, respectiv magazinele alimentare,  care au automate de încărcat cartele PrePay>. I-am spus că n-am o astfel de situaţie şi l-am trimis la şeful Corpului de Control. După ce am vorbit cu cel care s-a dat procuror DIICOT, am primit un e-mail de la Prefectură prin care eram anunţaţi să nu dăm curs unor astfel de solicitări”, declară Ion Gigi Matei, primarul interimar al Râmnicului.

Şi primarul comunei Muereasca a avut de-a face cu „procurorul DIICOT” luni, chiar de la prima oră.   
 
„Persoana care m-a sunat s-a recomandat procuror DIICOT şi m-a anunţat că va ajunge în cursul zileI la primărie. Mi-a cerut să-i spun dacă agenţii economici din Muereasca deţin automate de încărcat cartele telefonice. M-a sunat apoi a doua oară să mă întrebe daca am card şi la ce bancă. Atunci am luat legătura cu Poliţia” , povesteşte Ion Ungureanu. 

Falsul procuror, un puşcăriaş

În urma numeroaselor sesizări primite de la primarii din judeţul Vâlcea,  care au stat de vorbă cu falsul procuror, conducerea IPJ a deschis o anchetă. Poliţistii bănuiesc că cel care-i contactează pe aleşii locali este de fapt un puşcăriaş. 

„Este o supoziţie, dar modul în care procedează ne face să credem că ar fi vorba despre cineva aflat într-un penitenciar. Se prezintă ca fiind ofiţer la o autoritate a statului şi solicită informaţii despre agenţii economici care vând cartele PrePay. Ulterior, respectiva persoană îi sună şi pe agenţii economici, spune că are numărul de la primar şi solicită nişte date, care sunt valorificate ulterior pentru a retrage bani din conturi. Unii dintre cei cu care au purtat discuţiile au fost întrebaţi şi despre cardurile personale pe care primesc salariile. Au fost şi persoane care au rămas fără bani în conturi”, precizează comisarul-sef Marius Dascălu, adjunctul IPJ Vâlcea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările