FOTO Dezastru în Vâlcea, după ploi şi inundaţii: un drum aproape prăbuşit, alte şosele închise, case care stau să pice

FOTO Dezastru în Vâlcea, după ploi şi inundaţii: un drum aproape prăbuşit, alte şosele închise, case care stau să pice

Ultimele inundaţii de la Vaideeni au afectat o serie de drumuri, unele închise, Foto: Adevărul

Viiturile din ultimele zile au afectat din nou comuna Vaideeni din judeţul Vâlcea. Cinci familii sunt în pericol să rămână fără case, după ce apele au ajuns până la fundaţia acestora. Trei drumuri au fost afectate în proporţie de 90%, unul dintre ele fiind închis deja circulaţiei - DJ 665.

Ştiri pe aceeaşi temă

Precipitaţiile abundente din ultima perioadă au determinat o serie de pagube pe toată raza judeţului Vâlcea: case inundate, drumuri surpate, culturi distruse de viituri, locuinţe în pericol de prăbuşire.

În afara de oraşul Băbeni, cel mai puternic afectat de inundaţii, în comuna Vaideeni s-au înregistrat noi calamităţi: o serie de drumuri rupte şi case care stau să se demoleze în orice moment, animale înecate, garduri luate de ape.

 
 
Ultima viitură a afectat structura a cinci case, trei dintre ele fiind în pericol de prăbuşire. Locuinţele sunt pe firul unui torent spun autorităţile care ridică neputincioase din umeri în lupta inegală cu natura. În plus, susţin acestea, nu au posibilitatea financiară, în primul rând, de a interveni în zonele afectate.
 
„Ne-am dori să intervenim cât mai repede, ca să stabilizăm terenul în zonă, dar nu depinde de noi, ci de Guvern, de cât de repede se va mişca şi ne va pune la dispoziţie fondurile necesare. În urma ultimului raport pe care l-am făcut urmare a inundaţiilor de luna trecută am solicitat 820 miliarde lei vechi”, ne-a declarat primarul localităţii Vaideeni, Achim Daniel Băluţă.
 
Luna trecută, Vaideeni a fost grav afectat de inundaţii. După câteva minute de precipitaţii abundente, localitatea din vestul judeţului Vâlcea s-a transformat într-o mică Veneţie, peste 50 de case şi străzi aflate chiar în centrul comunei fiind inundate. „Adevărul” a oferit amănunte la vremea respectivă. De această dată însă, cinci familii riscă să rămână sub cerul liber, fiind chiar la baza unui munte defrişat destul de mult în ultimii ani, după cum mărturisesc chiar localnicii.
 
 
În plus, cătunul Atârnaţi, unde există cele cinci case în pericol de prăbuşire, a fost afectat parţial şi luna trecută, iar în urma precipitaţiilor de zilele trecute a fost calamitată întreaga zonă. Structura a trei drumuri a fost a afectată în proporţie de 90%, dar majoritatea căilor de acces au avut de suferit.
 
Drumul judeţean 665, între Vaideeni şi Izvorul Rece, a fost închis circulaţiei. În acest moment se circulă pe alte rute ocolitoare. Pentru câţiva localnici izolaţi s-au construit punţi provizorii peste torentul care a săpat în maluri până la fundaţia caselor afectate. Primarul Băluţă ne-a declarat că deja au apărut fisuri la aceste case şi că situaţia se agravează de la o zi la alta. „Orice oră de întârziere pune în pericol aceste persoane”, mai spune Băluţă care susţine că este conştient că astfel de probleme sunt la nivelul întregii ţări. 
 
Precipitaţiile au reînceput la Vaideeni care se află acum sub cod galben de ploi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările