Amănunte tulburătoare despre moartea unui poliţist criminalist din Vâlcea: „A mers 40 km să-şi cumpere o funie...” FOTO

Amănunte tulburătoare despre moartea unui poliţist criminalist din Vâlcea: „A mers 40 km să-şi cumpere o funie...” FOTO

Locul unde a fost găsit trupul neînsufleţit al tânărului poliţist criminalist din Vâlcea care s-a spânzurat de un stâlp de înaltă tensiune Foto colaj

Un tânăr poliţist criminalist din Vâlcea şi-a pus capăt zilelor în urmă cu mai bine de o săptămână, din motive care nici până acum nu au fost elucidate. Ancheta merge greu, cunoscuţii victimei acuză o presupusă muşamalizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au început să iasă la iveală tot felul de amănunte tulburătoare legate de modul în care criminalistul vâlcean a decis să-şi curme viaţa, dar şi de posibilele cauze care l-au determinat să recurgă la acest gest.
 
Surse apropiate anchetei au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” faptul că în ziua în care s-a sinucis, Cristian Grecu, tânărul care lucra ca poliţist criminalist în cadrul Poliţiei Călimăneşti, s-a deplasat special din Sălătrucel, unde locuia (o comună învecinată cu staţiunea balneară), la Râmnicu Vâlcea, ca să-şi cumpere funia cu care s-a spânzurat. 
 
A străbătut mai mult de 40 km dus-întors pentru a-şi pune planul în aplicare. „Şi-a luat din Dedeman o funie de aproximativ 50 de metri. Jumătate a înfăşurat-o de stâlp, parcă să fie sigur că nu scapă, iar nodul pe care l-a făcut, unul marinăresc, a fost executat perfect”.
 
Mai mult, a vorbit cu familia la telefon până în ultimele clipe, fără să le dea nimic de bănuit. Şi-a scos şi banii de pe card şi i-a lăsat acasă, la vedere.
 
Din aceste motive, dar şi altele, se crede că gestul său a fost unul premeditat, dar încă se fac speculaţii cu privire la cauzele care l-au determinat să-şi încheie astfel socotelile cu viaţa. 
 
Corpul său neînsufleţit a fost găsit la o zi după ce s-a sinucis, în vârful unui deal, de la poalele Muntelui Cozia.
 
Un poliţist criminalist în cadrul Poliţiei Călimăneşti - Vâlcea s-a spânzurat - în imagine Cristian Grecu şi sediul instituţiei în care lucra; Foto: colaj

S-a dus să-şi cumpere funia, dar părinţilor le-a spus că se duce la mall

La cei 31 de ani ai săi, fiind cel mai mic dintre fraţi, Cristian Grecu locuia împreună cu părinţii, fiecare având câte o intrare separată în casă. Avea o legătură strânsă cu aceştia, mai ales că oamenii sunt în vârstă şi aveau nevoie de sprijin la bătrâneţe. 

Mama lui chiar a mărturisit celor care s-au ocupat de căutări, înainte ca fiul ei să fie găsit, că dacă s-a întâmplat ceva cu el va muri şi ea: „El mă ducea la medic, el mă ducea peste tot unde aveam nevoie. Acum cine o s-o mai facă?”.
 
Fratele şi sora lui Cristian locuiesc şi ei în aceeaşi localitate, la câteva case distanţă. În ziua în care tânărul criminalist şi-a pus capăt zilelor, în urmă cu mai bine de o săptămână, duminică, 2 august, a plecat dimineaţa de-acasă. A spus familiei că merge la Râmnicu Vâlcea, la Mall, ca să-şi cumpere nişte haine. 
 
La un moment dat, înainte de prânz, l-a sunat şi sora lui când a aflat că „e în oraş” şi l-a rugat să le cumpere câte-un Happy Meal nepoatelor. Băiatul nu a spus nici da, nici nu, ci a lăsat să se înţeleagă că rămâne de văzut, fără să ofere mai multe amănunte. 
 
De altfel, anchetatorii bănuiesc că la acea oră deja se pregătea să-şi pună capăt zilelor.
 
Casa şi maşina tânărului poliţist criminalist din Vâlcea, Cristian Grecu; Foto: colaj
 
Localnicii, în număr impresionant, au ajutat la căutări

A doua zi, când a aflat că părinţii nu mai ştiu nimic despre mezin, sora a fost cea care a alertat Poliţia. 
 
Iniţial, s-a crezut că s-a dus pe la vreo fată, deşi nu exista nici o logică pentru care nu răspundea la telefon. Anchetatorii aveau să afle destul de rapid că nu are nici o relaţie stabilă.
 
Poate şi pentru faptul că părinţii îl cam ţineau din scurt, în sensul că stând în aceeaşi curte, de câte ori pleca undeva, bătrânii voiau să ştie unde se duce, când se întoarce, şi-l monitorizau destul de mult, de parcă ar fi fost copil, nu bărbat în toată firea. 
 
Căutările au demarat imediat cu poliţişti din localitate, colegi de la Călimăneşti, dar şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. La cercetări au luat parte inclusiv localnici, foarte mulţi, spre mirarea anchetatorilor.

Sediul Poliţiei Călimăneşti - Vâlcea Foto colaj
 
Acest lucru s-a întâmplat în pofida părinţilor care iniţial nu au vrut să se afle că feciorul lor a dispărut. Oamenii şi-au dat însă seama că ceva nu e în regulă când au văzut atâtea maşini de Poliţie la poarta familiei Grecu. Vecinii au sărit să ajute, fără să li se ceară. 

Printre ei s-a aflat şi o persoană care chiar a avut probleme cu Poliţia: s-a ales cu un dosar penal după ce a bătut un poliţist. Cu ajutorul lui şi a fiului său, echipajele au urcat până în vârful dealului cu maşinile acestora de teren. Tot cu ajutorul lor avea să fie coborât ulterior trupul neînsufleţit al poliţistului, până la maşina celor de la Medicină Legală.
 

Nodul marinăresc executat perfect şi sutele de mesaje din telefon

Cristian Grecu a fost găsit fără suflare spânzurat de un stâlp de electricitate, în vârful dealului, la aproximativ trei kilometri depărtare de casă, după ore bune de căutări, într-o zonă plină de mărăciniş, la care s-a ajuns cu greu. Cei care l-au găsit aveau să fie uimiţi de modul în care băiatul şi-a calculat fiecare pas.  
 
Lângă cadavru a fost găsită o parte din sfoara cu care şi-a conceput ştreangul. Iar în apropiere, un rucsac în care s-a găsit bonul de la Dedeman de unde-şi cumpărase sfoara şi un cutter.
 
De gâtul lui atârna un nod marinăresc făcut profesionist”, ne-au declarat martorii care au fost la faţa locului. A înconjurat stâlpul cu zeci de metri de sfoară, ca să fie sigur că nu are nici o scăpare, potrivit celor care au văzut întreaga scenă. 
 
Tot localnicii ne-au împărtăşit că bănuiesc că a studiat modul în care să facă nodul, pe internet. În rucsac a fost găsit şi telefonul, care fusese dat pe vibraţii. Avea sute de mesaje pe Whatsapp de la toţi cunoscuţii care încercaseră să ia legătura cu el, inclusiv de la colegi, care s-au alarmat când au văzut că nu vine la serviciu. 
 

Şi-a scos toţi banii de pe card şi i-a lăsat pe masă, la vedere

„Şi-a calculat tot, la milimetru. A avut ţigări, apă la el, probabil că s-a gândit bine înainte de a acţiona. Până şi maşina a lăsat-o mai jos, spre sat, ca să poată să fie găsită uşor, în capătul livezilor localnicilor”, ne-au mai spus aceleaşi surse.
 
Că a premeditat totul dinainte a fost concluzia la care au ajuns şi cei care s-au ocupat de cercetări. 

Tânărul poliţist nu avea probleme financiare apăsătoare sau de altă natură de care apropiaţii să ştie ceva. Îşi cumpărase maşina cu un împrumut, dar nu avea rate împovărătoare, au spus cei din familie.
 
Mai mult, înainte de a recurge la gestul fatal s-a dus şi şi-a retras toţi banii de pe card. I-a pus la vedere, pe masă, în camera sa, ca ai lui să-i găsească rapid, ceea ce a demonstrat că totul a fost planificat pas cu pas. Până şi cheia de rezervă de la maşină a fost găsită tot pe masă. 
 
Localnicii din Sălătrucel - Vâlcea au ajutat poliţiştii să-şi caute colegul de la Poliţia Călimăneşti, dispărut: în imagine comuna din care cel dispărut provenea şi maşina acestuia; Foto: colaj

Trei săptămâni nu a ieşit din casă: s-a jucat şi s-a uitat la filme

Nu se ştie cu certitudine ce anume l-a împins pe băiat să se spânzure. În ultima lună a fost în concediu şi pe toată durata celor trei săptămâni, susţin rudele sale, nu a ieşit din casă. A stat şi s-a jucat pe calculator non-stop şi s-a uitat la filme pe Netflix. 
 
Nu se ştie foarte clar dacă oboseala a fost motivul pentru nu reuşea să doarmă mai mult de o oră, două pe noapte sau, aşa cum se vorbeşte şi prin sat, de fapt, îl apăsau problemele de la serviciu şi unele neînţelegeri cu şeful. 
 
A fost şi şi-a făcut o serie de analize, dar nimeni nu ştie dacă suferea de vreo afecţiune medicală, poate chiar una incurabilă, care să-l fi determinat să-şi încheie socotelile cu viaţa.
 

Colegii au plâns când au găsit trupul neînsufleţit

Am văzut poliţişti mai în vârstă plângând atunci când a fost găsit...”, ne-au mărturisit cei care au participat la căutări. 
 
Se pare că între el şi şeful Poliţiei Călimăneşti, care de altfel a şi participat la cercetări, era o stare oarecum conflictuală, pe care cel din urmă ar avea-o de fapt cu mai toţi subalternii, fiind o fire colerică, aşa cum menţionează poliţiştii în particular şi nu numai ei. 
 
Un apropiat al familiei, a declarat unui reporter local: „Mi-a fost prieten Cristi, un om foarte liniştit care nu supăra pe nimeni. Mi-a spus că îl teroriza şeful lui. Şi fetei cu care vorbea i-a spus tot aşa, că nu mai suportă, apoi s-a sinucis... Eu cred că se doreşte muşamalizarea acestui caz... E păcat, trebuie să se afle adevărul”.
 
De altfel, toţi cei care l-au cunoscut pe Cristian Grecu l-au descris drept un băiat extrem de sensibil, o fire blândă, atent la nevoile celor din jur, un coleg săritor, dar care la serviciu nu discuta despre problemele sale personale sau despre ce îl supără. 
 
Era un tânăr extrem de introvertit. La serviciu nu era prea comunicativ cu colegii săi, cu excepţia unuia singur, cu care se înţelegea mai bine”, mai susţin surse apropiate anchetei.

Poate de aceeaşi nici chiar părinţii săi nu ştiau nimic despre vreo problemă la serviciu şi bănuiesc că suferea de depresie.

 
Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările