Află prin ce metodă ingenioasă verifică hoţii dacă ai lăsat maşina descuiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au dat pliante şoferilor cu recomandări despre cum să se ferească de hoţi
Poliţiştii au dat pliante şoferilor cu recomandări despre cum să se ferească de hoţi

Sute de pliante au fost distribuite de către poliţişti, azi, 19 septembrie, şoferilor în cadrul campaniilor de prevenire „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!" şi „Protejează-ţi maşina!". Şoferii aflaţi în trafic care au ştiut să răspundă cum să se apere de hoţi, au fost recompensaţi cu un parasolar.

Şoferii care au tranzitat azi, 19 septembrie, Râmnicul au avut ocazia ca în centrul municipiului, în timp ce aşteptau schimbarea culorii semaforului să fie asaltaţi de către... poliţişti. Nu ca să fie amendaţi, ci... cadorisiţi. Peste 400 de pliante au fost date în cadrul campaniei „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!", iar alte 150 în campania intitulată „Protejează-ţi maşina!" Şoferii care au răspuns „pe fugă" şi au enumerat câteva măsuri cum evită ei „impactul" cu hoţii din autoturisme, au primit cadouri câte un parasolar. „Dacă hoţii mai jinduiesc şi la Dacia mea, înseamnă că e foamete mare!", a spus mucalit un şofer mai în vârstă care conducea o Dacie 1.300. Regula nr. 1 de care trebuie să ţină cont proprietarii de autoturisme este să nu lase bunuri de valoare la vedere. Antiradarele au devenit o pasiune în rândul hoţilor.


Hoţii verifică în joacă portierele maşinilor


„Să vezi nişte puştani, un pic mai coloraţi, cum se hârjonesc pe Strada Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea, se împing de zici că totul este o joacă, dar dacă stai şi observi mai atent, ei de fapt verifică toate portierele de la maşinile parcate în imediata vecinătate a trotuarului. Unde le găsesc descuiate, intră şi fură din autoturism tot ce le pică la îndemână", a spus un alt şofer. „În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii, este bine să încuiaţi uşile, să incripţionaţi numărul maşinii pe obiecte uşor demontabile, să vă asiguraţi că aţi încuiat maşina când coborâţi, iar în special femeile, să blocheze uşile la semafoare pentru a evita să fie deposedate de hoţi", a spus agentul principal Sorin Enache, de la compatimentul de Prevenire din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. Printre şoferii care au primit pliante în trafic, la semafor, au fost şi poliţişti care conduceau maşini ale poliţiei. „Este foarte bine să conştientizeze toţi conducătorii auto necesitatea asigurării RCA, care este obligatorie, dar şi a asigurării CASCO. Astfel, multe din problemele create de hoţi pot fi rezolvate", a spus insp. Cristina Hănulescu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea. Campania este una naţională va dura până la sfârşitul lunii septembrie, în Vâlcea urmând să fie informaţi aproximativ 9.000 de conducători auto. Campania este desfăşurată de către Poliţia Română în parteneriat cu Groupama Asigurări.

Şoferul unei Dacii crede că maşina lui nu mai este atractivă pentru hoţi Şoferii care au ştiut să spună cum să se ferească de hoţi au primit câte un parasolar Poliţiştii au dat pliante şoferilor cu recomandări despre cum să se ferească de hoţi şi să îşi asigure maşinile Chiar şi poliţiştii aflaţi în trafic au primit pliante de la colegii lor, cu recomandări cum să se ferească de hoţi Poliţiştii au dat pliante şoferilor cu recomandări despre cum să se ferească de hoţi

Dă click pe poze pentru GALERIE FOTO din cadrul campaniei de prevenire a furturilor din autoturisme

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite