Adio concedii fără plată la Spitalul Judeţean de Urgenţă! Medicii şi asistentele care absentează mai mult de un an riscă să ajungă şomeri

Adio concedii fără plată la Spitalul Judeţean de Urgenţă! Medicii şi asistentele care absentează mai mult de un an riscă să ajungă şomeri

Potrivit managerului Dan Ponoran (foto mijloc) două cadre medicale si-au depus demisia dupa adoptarea acestei hotarari. Foto Adevarul

Măsura a fost adoptată după ce zeci de cadre medicale au solicitat concediu fără plată mai mult de un an, deşi spitalul se confruntă cu o criză de personal.  Mulţi dintre angajaţii au ajuns să blocheze posturile din Vâlcea pentru a lucra în tot acest timp în clinici din străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea  susţine că în prezent sunt în concediu fără plată nu mai puţin de 42 de cadre medicale şi că unii asistenţi nu au mai trecut pe la serviciu de câţiva ani.
 
„ De comun cu sindicaliştii, am decis că acest concediu fără plată să fie acordat pentru o perioadă de maxim un an. Situaţia se va limpezi cu riscul să ajung şi-n instanţă, pentru că n-am de gând să mai tolerez astfel de ieşiri. Nu mai prelungesc nici un concediu la nimeni, deşi decizia mea a dus la demisii. Sunt asistenţi plecaţi de şase ani în concediu fără plată”, a declarat medicul Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea. 
 
Iniţial, din cauza crizei de personal cu care se confruntă spitalul, medicul George Brânzan a solicitat ca perioada maximă de acordare a concediului fără plată să fie de 120 de zile.  Propunerea acestuia nu a fost agreată însă de colegii din Consiliul de Administraţie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările