Teii de pe domeniul Cantacuzino, ciopârţiţi de culegătorii de flori. Proprietarii cer ajutorul localnicilor

Teii de pe domeniul Cantacuzino,
ciopârţiţi de culegătorii de flori. Proprietarii cer ajutorul localnicilor

Teii de pe domeniul Cantacuzino de la Floreşti, tăiaţi de la jumătate de culegătorii de flori FOTO Facebook/domeniulcantacuzino

Teii aflaţi pe domeniul Cantacuzino din Floreşti, jueţul Prahova, au fost tăiaţi de la jumătatea coroanei, cel mai probabil de către culegătorii de flori. Aceştia se pare că au intrat în curte în noaptea de 22 spre 23 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sătenii au acces liber pe domeniu, atâta vreme cât au un comportament civilizat, au anunţat reprezentanţii domeniului Cantacuzino pe pagina de Facebook.

În urma lor culegătorii de flori de tei au lăsat dezastru, pomii fiind ciopârţiţi de la mijlocul coroanelor, iar crengile de care nu a mai fost nevoie au fost abandonate pur şi simplu la baza trunchiurilor.

”Aşa arată unii tei de pe Domeniul Cantacuzino după ce au fost măcelăriţi de persoane iresponsabile în 23 iunie 2022.

Facem un apel către comunitatea Floreşti de a ne sprijini cu orice informaţii pentru stoparea acestor barbarii.

Întotdeauna sătenii au avut acces liber pe domeniu pentru a strânge florile de tei civilizat, fără distrugerea coroanelor. Susţinem aceste practici!”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a domeniului Cantacuzino din Floreşti.

FOTO Facebook/domeniulcantacuzino

De-a lungul vremii, grădina domeniului de la Floreşti a fost gazdă pentru o serie de proiecte culturale şi sportive dedicate în special comunităţii locale. Până în anul 2019, în parcul palatului Cantacuzino se organiza Karpatia Horse Show, eveniment hipic internaţional.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările