Primar din Prahova, cercetat penal pentru vaccinare fictivă anti-COVID. Edilul este trimis în judecată şi pentru fraudarea alegerilor locale

Primar din
Prahova, cercetat penal pentru vaccinare fictivă anti-COVID. Edilul
este trimis în judecată şi pentru fraudarea alegerilor locale

Edilul comunei Ciorani, suspectat că a obţinut un certificat de vaccinare fictiv FOTO Arhivă

Mai mulţi localnici din comuna prahoveană Ciorani, în frunte cu primarul, sunt suspectaţi că ar fi obţiut certificate fictive de vaccin anti-COVID.

Procurorii fac cercetări în cauză, dosarul aflându-se în anchetă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Pe lista suspecţiolor se află inclusiv o asistentă medicală, care s-ar fi folosit de parafa medicului fără ca acesta să ştie, au precizat surse apropiate de anchetă.

Centrul de vaccinare din comuna Ciorani a fost amenajat la începutul lunii aprilie 2021, iar la acel moment se înscriseseră pentru vaccinare peste 700 de persoane. Centrul nu a funcţionat imediat, pentru că Prefectura Prahova nu reuşise să găsească un medic care să coordoneze activitatea de vaccinare.

Marin Voicu, primarul comunei Ciorani, este inculpat într-un alt dosar penal în care este acuzat că a falsificat buletinele de vot de la alegerile locale din septembrie 2020.

Edilul a fost arestat preventiv în luna iunie, însă în prezent se află în arest la domiciliu. Asistenta suspectată acum că ar fi emis certificate false de vaccin este şi ea inculpată în dosarul alegerilor fraudate, susţin surse judiciare.

Nu sunt informaţii la acest moment cu privire la numărul cetăţenilor care au reuşit să fenteze sistemul şi să se vaccineze fictiv, dar anumite surse vorbesc depsre zeci de persoane, mulţi dintre ei apropiaţi ai edilului Voicu.

Marin Voicu este suspendat din funcţie din 15 iunie 2021, dat fiind că este inclupat într-un dosar penal. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a finalizat ancheta în dosarul fraudei electorale şi a trimis cauza în judecată în data de 30 iulie.  20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Cauza se judecă pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Buzău.

În ceea ce priveşte ancheta privind falsificarea certificatelor de vaccinare, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova urmează să audieze persoanele suspecte, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare. 

Pe aceeaşi temă: 

Doctoriţa din Dâmboviţa şi soţul acesteia, reţinuţi pentru vaccinarea fictivă a unor fotbalişti VIDEO 

Vaccinare la chiuvetă. Cum răspunde acuzaţiilor medicul din Dâmboviţa care ar fi vaccinat doar pe hârtie mai mulţi fotbalişti VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările