Doctoriţa din Dâmboviţa şi soţul acesteia, reţinuţi pentru vaccinarea fictivă a unor fotbalişti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceştia sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect 
eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19.
Aceştia sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19.

Daniela Mitre, medic de familie, şi soţula acesteia, conducătorul unui clubului de fotbal din Pucioasa, aflat în Liga a treia, au fost reţinuţi pentru „eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19”, potrivit IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de o femeie (medic de familie) şi de soţul acesteia. 

Aceştia sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Anchetatorii spun că doctoriţa i-ar fi ajutat astfel pe fotbaliştii soţului ei, George Cristian Mitrea (50 ani), să participe la competiţiile sportive. 

Anchetatorii consideră că el a instigat-o la această faptă.

Discuţie reporter Tv - doctoriţa acuzată: 

„Atât voiam să vă întreb, fotbaliştii au trecut pe aici pe dvs., s-au vaccinat? Da, sigur. Câţi, dna doctor? 13. Şi de ce sunt percheziţii? La o sesizare. Deci sigur vaccinaţi. Aţi fost instigată de sotuţ dvs., aşa cum susţin anchetatrii? Are vreo implicare soţul dvs.? Nu, este un grup şi probabil de aici se fac... Ar fi pericol să intre pe teren dacă nu sunt vaccinaţi? Sunt testaţi”, a declarat Daniela Mitre, medicul de familie.

Poliţiştii din Dâmboviţa au efectuat, joi dimineaţă, trei percheziţii domiciliare în Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, din judeţul Dâmboviţa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic. 

Prin eliberarea adeverinţelor false de vaccinare, doctoriţa ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Medic de familie

„Este un control pentru vaccinare cu Johnson & Johnson. Fotbaştii de la Pucioasa au venit aici la vaccinare. Cred că au fost mai bine de 20 de fotbalişti, pe unii îi pot recunoaşte”, a precizat Gheorghe Mădălina, asistenta în centrul de vaccinare unde s-ar fi vaccinat fotbaliştii. 

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi dispunerea măsurilor legale.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri