Percheziţii la „artiştii” care au cerut ajutor de COVID-19. Metoda prin care au reuşit să obţină peste 50.000 de lei

Percheziţii la „artiştii” care au cerut ajutor de COVID-19. Metoda
prin care au reuşit să obţină peste 50.000 de lei

Percheziţii ale poliţiei FOTO Arhivă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au făcut, marţi, percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi uz de fals.

Ştiri pe aceeaşi temă

 11 mandate de aducereau fost puse în executare. Suspecţii sunt acuzaţi că au reuşit să obţină în baza unor documente false indemnizaţie pentru întreruperea activităţii din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Percheziţiile au fost desfăşurate atât la sediul unei societăţi comerciale, cât şi la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, respectiv 9 percheziţii în judeţul Prahova şi două în Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-februarie 2021, persoanele bănuite ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială. În baza acestor contracte, ar fi solicitat acordarea indemnizaţiei de sprijin, pentru întreruperea activităţii, ca urmare a restricţiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, acestea ar fi depus electronic documente, prin care atestau în mod fictiv obţinerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activităţi de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Fiecare solicitant ar fi întocmit şi o declaraţie pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obţinerea de venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe şi imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pe durata stării de alertă.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este de aproximativ 53.000 de lei.

Urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti, s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu suplimentar de aproximativ 49.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările