Mircea Cosma nu are dubii despre regionalizare. „Ploieştiul va fi capitala regiunii Sud Muntenia!“

Mircea Cosma nu are dubii despre regionalizare. „Ploieştiul va fi capitala regiunii Sud Muntenia!“

Împărţirea României în regiuni de dezvoltare naşte controverse, mai ales din perspectiva ultimei variante, în care oraşe mai mici din ţară să devină capitale de regiuni. Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova este sigur că Ploieştiul, şi nu oraşul Călăraşi, va fi capitala regiunii Sud-Muntenia

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu o zi, ultimele informaţii privind împărţirea României în opt regiuni de dezvoltare dădeau ca soluţii de „capitale“ administrative mai multe oraşe mici din ţară, în detrimentul unor oraşe consacrate în ultimii ani ca poli de creştere.

Câteva exemple: Alba Iulia, în loc de Braşov, pentru centrul ţării, Călăraşi, în loc de Ploieşti, pentru sudul României sau Piatra Neamţ, în loc de Iaşi, pentru zona Moldovei. 

Informaţiile au fost apreciate de Mircea Cosma drept eronate şi că propunerile vin din partea directorilor agenţiilor de dezvoltare. De asemenea, preşedintele CJ Prahova este sigur că Ploieştiul va fi capitala regiunii Sud-Muntenia.

„Ceea ce a fost la televizor este o diversiune. Este o propunere a directorilor de ADR-uri pe care nu au semnat-o şi nici nu au zis cine este autorul, pentru că nici nu aveau dreptul de a iniţia un proiect de lege. Au făcut propunerile din instinctul de a face scandal şi de a-şi păstra funcţiile. În nici o lege nu există să muţi reşedinţa regiunii dintr-o parte în alta. Noi am hotărât de mult. Reşedinţele regiunilor vor fi în cei 7 poli naţionali de dezvoltare, care se numesc Iaşi, Braşov, Alba Iulia, Dolj, Timişoara, Cluj, Ploieşti şi Constanţa.“, a spus Mircea Cosma.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările