Ministerul Mediului, despre incendiul de la incineratorul de deşeuri din Prahova: „Societatea face şi obiectul unei cercetări penale în curs”

Ministerul Mediului, despre incendiul de la incineratorul de
deşeuri din Prahova: „Societatea face şi obiectul unei
cercetări penale în curs”

Societatea care administrează incineratorul ECO BURN este cercetată penal FOTO ISU

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna a ajuns miercuri dimineaţă pe platforma SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova, ca urmare a incendiului puternic izbucnit în cursul acestei nopţi în hala incineratorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Incendiul ar fi fost provocat intenţionat de un angajat al societăţii care s-ar fi sinucis.

”Am cerut Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova un raport privind cantităţile de deşeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, aşteptăm concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deşeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalaţia oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activităţii. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la faţa locului şi monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcţia vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Barna TÁNCZOS, conform unui comunicat al Ministerului Mediului publicat pe pagina de Facebook.

Societatea SC ECO BURN SRL face şi obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar şi al Gărzii Naţionale de Mediu, care au surprins deficienţe privind respectarea legislaţiei de mediu, comform unui comunicat al Ministerului Mediului.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri la ora 02:45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Imediat, echipa de permanenţă din cadrul comisariatului s-a deplasat la faţa locului, unde echipele ISU acţionau, deja, cu 6 autospeciale pentru stingerea incendiului.

Din primele constatări, focul se manifestă în interiorul halei incineratorului (2000 mp), cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populaţie.

Totuşi, datorită condiţiilor meteo (ploaie, direcţia vântului), indicatorii de calitate a aerului monitorizaţi la staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploieşti, nu au înregistrat creşteri sau depăşiri. Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de ISU.

La această oră, incendiul este încă în desfăşurare, iar Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua să monitorizeze situaţia de pe amplasament, până la stingerea completă a tuturor focarelor. Se monitorizeaza calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcţia vântului spre zona populată. S-au înregistrat uşoare creşteri pentru indicatorul monoxid de carbon ( CO) pe latura de SE a incendiului (centura- intrarea pe autostrada A3).

Direcţia vântului este dinspre NV spre SE iar viteza vântului este slabă spre calm atmosferic.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările