Lacăt pe o primărie din Prahova după ce primarul şi 13 angajaţi au fost arestaţi într-un dosar de fraudă electorală

Lacăt pe o primărie din Prahova după ce primarul şi 13 angajaţi
au fost arestaţi într-un dosar de fraudă electorală

Marin Voicu, primarul din Ciorani, la momentul percheziţiilor care au avut loc la sediul primăriei FOTO captură video Ziarul Incomod

Cei 13 persoane arestate în dosarul de fraudă electorală sunt angajaţi ai primăriei din Ciorani. Împreună cu acestea a fost arestat şi primarul localităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Prahova a anunţat că edilul a fost suspendat din funcţie, iar funcţionarilor publici care lucrau în primărie le va fi suspendat raportul de muncă, printr-o dispoziţie a viceprimarului care a preluat atribuţiile de primar.

”În conformitate cu art. 159 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, se suspendă de drept.

                În aplicarea dispoziţiilor art. 159 alin. (2) şi alin. (3) din acelaşi act normativ, Prefectul judeţului Prahova va constatata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, în termen de maxim 48 de ore de la comunicare, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Ordinul prin care se constată suspendarea mandatului va fi comunicat persoanelor interesate în termen de 48 de ore de la emitere.

                În conformitate cu dispoziţiile art. 152 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este înlocuitorul de drept al primarului.

În cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, potrivit art. 513 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 57/20019 privind Codul administrativ, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Ciorani, urmând a se constata cazul de suspendare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

În ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii celorlalţi angajaţi care au mai rămas în activitate, conform sursei citate.

Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, dar şi ceilalţi 16 funcţionari publici au fost arestaţi luni printr-o decizie definitivă a Tribunalului Prahova. Acuzaţile, în cazul primarului, sunt de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată, iar în cazul celorlalţi angajaţi ai primăriei, de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată.

Citeşte şi:

Percheziţii la primarul din comuna Ciorani. Ancheta vizează o fraudă la alegerile locale de anul trecut

Mecanismul prin care s-a reuşit fraudarea alegerilor locale dintr-o comună din Prahova

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările