Cerşetorii din Ploieşti au luat lecţii din „Filantropica“

Cerşetorii din Ploieşti au luat lecţii din „Filantropica“

„Filantropica“, o sursă inepuizabilă de umor și inspirație, chiar și pentru cerșetori

Ploieştenii au putut vedea, în cele trei seri ale Festivalului de film de la Ploieşti, proiecţii în aer liber ale unora dintre cele mai iubite filme româneşti. „Filantropica", difuzată aseară la Sala Sporturilor, a trezit şi interesul cerşetorilor din oraş.

Pentru cerşetorii şi oamenii fără adăpost din Ploieşti, capodopera cinematografică a fost o lecţie pe viu de tehnici şi texte de cerşit. Dovadă şi bărbatul din imagine, un cerşetor, care după o jumătate de oră de vizonare, a început să ceară bani şi ţigări de la ploieştenii veniţi în număr mare la Sala Sporturilor, pentru a vedea filmul în aer liber.

Amuzaţi de coincidenţa dintre ceea ce se întâmpla pe ecran şi cerşetorul din parc, oamenii i-au dat bărbatului ţigări, fără să se supere prea tare de insistenţa acestuia.

Lansată în anul 2002, pelicula lui Nae Caranfil este considerată de mulţi critici printre capodoperele cinematografiei româneşti. Filmul prezintă povestea unui profesor de liceu din Bucureşti care descoperă că poate câştiga mult mai mulţi bani apelând la mila străinilor. Personajul interpretat de Gheorghe Dinică este creierul întregii operaţiuni, iar replica sa, „mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomana“, este una memorabilă, la care au rezonat, în weekend, şi cerşetorii ploieşteni.

Festivalul de film Golden Carpathian Ploieşti Film & Fair s-a încheiat duminică seară, cu un concert susţinut de renumitul artist Goran Bregovic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările