Veste bună: Mai puţine firme argeşene închise în primele două luni ale anului

Veste bună: Mai puţine firme argeşene închise în primele două luni ale anului

Muncitori - Foto arhivă

Doar 103 firme şi-au închis activitatea în primele două luni ale acestui an. În aceeaşi perioadă a anului trecut, 374 de agenţi economici îşi închideau porţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veste bună pentru mediul de afaceri argeşean. În primele două luni ale acestui an nu s-au mai închis atât de multe firme ca anul trecut, când criza era în toi. Astfel că, de la 1 ianuarie şi până la 28 februarie 2011, şi-au suspendat activitatea 103 agenţi economici, pe când în aceeaşi perioadă a anului trecut semnau actele de încheiere a activităţii 374. Se remarcă o scădere cu 72,46%, lucru care nu poate să fie decât îmbucurător atât pentru patroni, cât şi pentru angajaţii, care, în acest fel, nu-şi mai pierd locurile de muncă.

Cele mai multe dintre firmele care s-au închis în acest an au ca obiect de activitate comerţul, dar au fost şi mici agenţii de turism care şi-au închis porţile. 

“Se remarcă o revenire în Argeş, o încercare timidă de a ieşi din recesiune. Iar faptul că numărul agenţilor economici care au fost iradiaţi este atât de mic faţă de 2010 spune multe. Un motiv care i-a făcut pe patroni să se gândească de două ori înainte de a-şi închide firmele a fost eliminarea impozitului forfetar, de la 1 octombrie 2010”, explică Iulia Maria Marinescu, director al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Mai multe firme înfiinţate

Şi după atâtea probleme cauzate de criză, în această primăvară veştile bune par să nu se mai termine. Tot în primele luni din acest an s-au înfiinţat 571 de firme, cu 161 mai multe decât în aceeaşi perioadă a lui 2010.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările