Un preparat de post, rapid şi savuros: Supă cremă de dovlecei cu oregano şi crutoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă cremă de dovlecei este un exemplu de reţetă simplă, dar delicioasă. FOTO www.ecuisine.ro
Supă cremă de dovlecei este un exemplu de reţetă simplă, dar delicioasă. FOTO www.ecuisine.ro

Chiar dacă Postul înseamnă mai mult decât un regim alimentar, ceea ce mâncăm este pentru mulţi destul de important în această perioadă. În ciuda faptului că meniurile de post par mult prea restrictive, în realitate ne putem hrăni cu o mâncare gustoasă şi de calitate. Iată un exemplu de reţetă simplă, dar delicioasă.

Pentru o savuroasă supă cremă de dovlecei cu oregano avem nevoie de:

 - doi dovlecei;

- o ceapă mare sau două mai mici;

- două-trei linguri de ulei de măsline;

- oregano;

- sare şi  alte condimente, după gust;

- pătrunjel sau mărar;

- un litru de apă;

- crutoane cu usturoi. 
 

Modul de preparare este unul foarte simpluŞ

“Ceapa se curaţă şi se toacă mărunt, după care se pune la călit, în uleiul încins şi se lasă la foc mic pâna când se înmoaie. Se adaugă apoi dovleceii tăiaţi cubuleţe mici, se mai lasă câteva minute, şi, ulterior, se toarnă o jumătate de litru de apă. Oala se acoperă şi se lasă la foc mic o jumătate de oră, timp în care, din când în când se mai completează cu apă, până la un litru. Când cubuleţele de dovlecel s-au înmuiat, oala se ia de pe foc şi se adaugă sarea, piperul şi oregano mărunţit. Compoziţia se trece prin blender până când se obţine o pastă foarte moale. Preparatul se serveşte decorat cu frunze proaspete de pătrunjel sau mărar şi crutoane de pâine cu usturoi.”, recomandă Constanţa Iancu, bucătar. Poftă bună!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite