Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, extins şi dotat cu bani europeni. Patru proiecte sunt în curs de derulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti
Foto Facebook Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti

Consiliul Judeţean Argeş a semnat, luna aceasta, contractul de proiectare, execuţie şi dotare pentru încă un proiect cu finanţare europeană ce vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, pe lângă alte trei aflate în implementare.

Este vorba despre proiectul ”Extindere şi dotare spaţii Urgenţă şi amenajări incintă Spital Judeţean de Urgenţă Piteşti”. Licitaţia a fost câştigată de asocierea dintre S.C. Bau Stark, S.C. Minimed Solutions, Hospital Project & Consulting şi S.C. Hospital Tehnical Solutions.

Contractul are o valoare de 9, 210.676,76 lei (din care 3.276.224,22 lei doar dotarea cu computer tomograf şi aparat radiologie- Röntgen) şi o durată de 29 de luni: patru luni pentru proiectare şi 25 de luni pentru execuţie. Valoarea totală a proiectului este însă mult mai mare, de 12.962.573,96 lei, şi nclude şi achiziţia altor echipamente medicale, mobilier şi echipamente IT, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti este, la această oră, subdimensionată raportat la numărul de cetăţeni care apelează la serviciile medicale oferite, iar proiectul vine să rezolve tocmai această problemă.

Extinderea presupune o nouă construcţie, care se va ridica la sud de spaţiul în care acum funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, extins şi dotat cu bani europeni. Patru proiecte sunt în curs de derulare
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, extins şi dotat cu bani europeni. Patru proiecte sunt în curs de derulare

Aşa va arăta extinderea. Foto CJ Argeş

Spaţiile medicale de la nivelul demisolului vor fi extinse propriu-zis prin realizarea unei zone de resuscitare cu două paturi, crearea unui spaţiu de evaluare şi tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare şi o zonă de imagistică.

”Argeşenii vor putea beneficia de investigaţii imagistice de înaltă calitate datorită achiziţionării unui Computer Tomograf performant şi a echipamentului Röntgen pentru radiografii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă.

La nivelul parterului se vor amenaja spaţii destinate personalului medical: o sală de şedinţă, birou medic şef, birou asistent şef, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare şi grupuri sanitare şi un spaţiu tehnic. 

 Alte trei proiecte aflate în curs de derulare

Nu este singura investiţie de care va beneficia spitalul. Cea mai mportantă unitate sanitară din judeţ va fi transfomată cu bani europeni, dar şi cu alocări din bugetul CJ Argeş. 

“Beneficiarul celor mai multe fonduri este Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aici avem în derulare patru mari proiecte în diferite stadii de  implementare. În primul rând,este vorba de “Extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti”, prin construirea unui corp nou, investiţie care se află în fază avansată de construcţie şi care se realizează din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Argeş.

 Prin accesare de fonduri europene avem două proiecte: <<Extindere şi dotare spaţii Unitatea de Primiri Urgenţe şi amenajări incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti>>, contract de proiectare şi construcţie semnat astăzi, şi <<Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti>>. Cel de-al patrulea proiect este <<Consolidarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti>>, finanţat prin PNDL II. Aceste proiecte reprezintă cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea serviciilor medicale în judeţul Argeş din ultimii 50 de ani", spune Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş,

 Un nou corp, cu S+P+4E

Cel mai aşteptat dintre proiecte este “Extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti”. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcţii – montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu echipamente şi aparatură medicală, mobilier medical şi general. 

Licitaţia pentru construirea noului corp de clădire al spitalului a fost adjudecată de asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL - SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL. 

Durata de derulare a contractului este de maxim 36 de luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Lucrarea ar trebui finalizată în primăvara anului viitor.

Întreaga investiţie este finanţată din fondurile alocate de bugetul Consiliului Judeţean Argeş.

Clădirea aflată în construcţie va avea un regim de înălţime S+P+4E şi va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar şi din corpul vechi al spitalului.

Noul imobil va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spaţiile tehnice aferente construcţiei, trei adăposturi ALA şi o zonă destinată prosecturii (încăpere în care se depun cadavrele şi se efectuează autopsiile).

Pe cele cinci niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secţii medicale transferate din clădirea principală a spitalului şi un bloc operator, astfel: la parter - secţia Chirurgie plastică şi Arşi; la etajul 1 - secţia de Chirurgie vasculară; la etajul 2 - Blocul operator (cu Săli de operaţie chirurgie plastică, electrofiziologie şi chirurgie cardio-vasculară); la etajele 3 şi 4 - secţia Cardiologie. 

Oficialii Consiliului Judeţean Argeş au constatat însă, în luna aprilie a acestui an, existenţa unor probleme legate de proiectare la noul corp şi au solicitat proiectantului soluţii de rezolvare.

Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzate de COVID-19

De precizat că, în luna aprilie a acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti (SJUP) a reuşit să obţină, în cadrul unui alt proiect - "Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzate de COVID-19" - o  finanţare europeană în valoare de 42,445,108.79 lei, sumă care va fi investită pentru a completa dotările existente, absolut necesare managementului pacienţilor COVID-19.

    

În cadrul proiectului, se vor achiziţiona nu doar dezinfectanţi şi echipamente de protecţie ci şi - cel mai important - aparatură de înaltă performanţă: aparatură monitorizare hemodinamică avansată, aparatură încălzire plasmă, aparatură ventilaţie mecanică pentru transport, aparat digital fix pentru radiodiagnostic cu doi detectori, toate acestea fiind necesare în tratarea şi diagnosticarea pacienţilor Covid -19 din cadrul SJUP.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 A fost semnat contractul pentru cel mai mare proiect cu finanţare europeană accesat de Spitalul Judeţean din Piteşti

 Probleme legate de proiectare la viitorul corp al Spitalului de Urgenţă din Piteşti

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite