Semafoare inutile pe banii piteşteanului

Semafoare inutile pe banii piteşteanului

Semafoarele nu au funcţionat şi nici nu vor funcţiona niciodată

În intersecţia de la benzinăria Agip din Nord, un semafor amplasat în 2007 pe bulevardul Nicolae Bălcescu nu şi-a făcut niciodată treaba. După ce a fost montat, municipalitatea a decis că nu se justifică prezenţa lui în trafic, din cauză că mai mult ar fi blocat circulaţia decât să o descongestioneze. Aşa că arată mereu galben.

Ştiri pe aceeaşi temă

În intersecţia de la benzinăria Agip din cartierul Nord, un obiect „de decor“ inedit veghează la bunul mers al traficului. Este vorba despre un semafor care, la trei ani de la montare, din păcate pentru el, nu a apucat să-şi facă treaba care l-a consacrat de-a lungul timpului: aceea de a descongestiona traficul din zonă.

Veşnic pe galben intermitent

În urmă cu trei ani, municipalitatea, bineintenţionată de altfel, a decis că trebuie să vină cu o soluţie pentru a fluidiza traficul intens din intersecţia străzii Mircea Eliade cu bulevardul „Nicolae Bălcescu“. Aşa că, împreună cu Poliţia Rutieră, a dat undă verde amplasării unui semafor. După ce dispozitivul (format din două semafoare, unul care direcţionează „înainte“ şi unul care direcţionează „la dreapta“) a fost montat, a apucat să funcţioneze câteva zile, de probă. După care a fost lăsat pe galben intermitent.

„Noi am insistat să-l aducem acolo, dar, din păcate, s-a dovedit că mai rău bloca circulaţia decât să o aerisească. În zonă mai sunt alte două intersecţii, respectiv cea din capătul Căii Bascov şi cea de la ieşirea de la spital, aşa că încă un semafor între acestea două ar fi îngreunat traficul. Ne-am dat seama apoi şi am decis să-l lăsăm doar pe galben intermitent pentru că acolo este şi o trecere de pietoni, şi îi avertizăm, prin el, pe şoferi“, susţine viceprimarul Cornel Ionică.

Asta în condiţiile în care şi semnul care te avertizează că aici este o trecere de pietoni are propriul semafor. Practic, sistemul format din cele două dispozitive la care se adaugă costul montării acestuia a scos din buzunarul primăriei în jur de 200.000 de lei.

 „Bani aruncaţi pe fereastră“
Părerile piteştenilor sunt împărţite când vine vorba de acest semafor. „În fiecare zi, când mă duc şi mă întorc de la serviciu dau peste el. Eu nu înţeleg de ce a fost pus. Sunt bani aruncaţi pe fereastră, pentru că nu a funcţionat. Sper ca primarul să îl ridice şi să îl ducă în altă parte unde e nevoie de el“, spune Ioan Matei, un şofer care vrea ca semaforul să fie dat jos.

„Eu, ca să ies de pe strada Mircea Eliade, stau şi aştept minute în şir, că pentru a mă duce spre Bacov, trebuie să le dau prioritate tuturor, şi celor care circulă pe bulevard, dar şi celor care vor să intre pe această stradă. Părerea mea este că ar trebui să pună în funcţiune semaforul“, spune Gheorghe Teodorescu, un alt şofer exasperat de aglomeraţia din zonă.  

Nu va fi dat în folosinţă

Poliţiştii de la brigada rutieră spun că dispozitivul e inutil în această întersecţie.

„Eu cred că acest semafor nu va funcţiona niciodată. Presupun că ar trebui să facem o reanalizare a lui în comisia de sistematizare. Dar, din câte am testat noi, nu-şi justifică prezenţa în intersecţia de la benzinăria Agip din Nord”, spune inspectorul Aurelius Brencea, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piteşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările