Salvarea vine cu elicopterul

Salvarea vine cu elicopterul

Elicopterul a intervenit pentru transportarea a doi pacienți la București

Medicii argeșeni au fost nevoiți în ultimele două zile să apeleze la ajutorul unui elicopter SMURD pentru a transporta doi pacienți în stare gravă la spitale din București, unde medicii au făcut eforturi să le salveze viețile.

Ştiri pe aceeaşi temă

O bătrână în vârstă de 74 de ani a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului, medicii argeșeni hotărând că aceasta are șanse de supraviețuire numai dacă va fi transferată la Spitalul de Arși din Capitală. Un elicopter SMURD o va transporta sâmbătă, în jurul prânzului, pe femeia care suferă de insuficiență respiratorie, arsurile afectându-i căile respiratorii.

Vineri, elicopterul SMURD a avut încă o misiune de salvare în Pitești, preluând un băiețel de șapte luni care se afla în stop cardio – respirator. Copilul a fost diagnosticat cu sundromul Dandy Walker, iar ieri a intrat în stop cardio-respirator. Mama sa a mers cu copilul la Spitalul Racovița, iar de acolo băiețelul a fost trimis la Spitalul de Pediatrie unde medicii l-au resuscitat și au cerut ajutorul piloților și medicilor SMURD pentru a-l transfera la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Elicopterul a aterizat în parcarea de la stadionul Nicolae Dobrin, iar după ce copilul a fost pregătit de zbor și transferat din ambulanță în elicopter, aparatul de zbor a decolat spre București.

„Am preluat un pacient în vârstă de 7 luni, cunoscut cu sindromul Dandy Walker şi care în cursul dimineţii a intrat în stop cardio-respirator. În acest moment este intubat mecanic, iar starea lui e foarte gravă, prognosticul fiind extrem de rezervat.“, a declarat dr. Gabriela Dragostin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările