Paradisul din Dâmbovicioara, invadat de plante nocive. Soluţia găsită de ecologişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dâmbovicioara Foto: Facebook Parcul Naţional Piatra Craiului
Dâmbovicioara Foto: Facebook Parcul Naţional Piatra Craiului

Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului a participat, săptămâna aceasta, alături de membrii Fundaţiei Conservation Carpathia, la acţiunea de monitorizare şi control a speciilor de plante invazive.

„Monitorizarea în teren a zonelor fierbinţi (puncte de atracţie turistică, coridoare de transport, aşezări umane, etc.) este esenţială pentru detectarea timpurie şi prevenirea răspândirii acestor specii în interiorul ariilor naturale protejate", explică Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului.

Cea mai recentă acţiune a avut loc vineri, 29 iulie, şi a presupus cosirea unei zone cu Reynoutria japonica din Cheile Dâmbovicioarei. 

Cele două plante invazive sunt Reynoutria japonica (Troscotul Japonez) şi Bunghişorul american. Înainte ca acestea să facă seminţe, exemplarele identificate în teren au fost smulse sau cosite.

Şi, pentru că tot au fost în teren, angajaţii parcului au înlocuit si două panouri informative cu traseele turistice si cu cele de la Podu Dâmboviţei şi Dâmbovicioara.

Dâmbovicioara şi minunatele ei chei 

Dâmbovicioara, ultima localitate argeşeană aflată pe culoarul Rucăr-Bran, reprezintă pentru turiştii care caută aer curat şi peisaje pitoreşti locul ideal pentru petrecerea unei vacanţe rustice. Cazarea se poate face chiar în comună sau în apropiere, de unde este acces foarte uşor către o serie de obiective de interes.

Cele mai spectaculoase sunt Cheile Dâmbovicioarei, considerate bijuteria zonei calcaroase a Munţilor Piatra Craiului, întinse pe aproximativ doi kilometri.

„Defileul este format, de fapt, din două sectoare de chei: Cheia Mare, care constituie prima şi cea mai mare parte a defileului, şi Cheia Mică a Dâmbovicioarei, aceasta din urmă, distinctă şi mult mai scurtă, găsindu-se în amonte de prima. Cheile de Jos sau Cheile Mari ale Dâmboviţei, cu pereţi înalţi şi drepţi, încep din marginea Rucărului şi ţin până în satul Podu Dâmboviţei. Sunt legate spre sud-est cu Cheile Ghimbavului şi cu Cheiţa”, se arată în prezentarea făcută zonei de CJ Argeş.

  

Vă recomandăm să mai citiţi:

Paradisul de la Dâmbovicioara. Zona mirifică din Argeş 

O familie din Argeş a rămas fără acoperiş deasupra capului şi fără maşină, din cauza unui aparat rămas sub tensiune 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite