Inspecţie pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti: „Avem deja o execuţie de 38%”. Când va fi gata

Inspecţie pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti: „Avem deja o execuţie de 38%”. Când va fi gata

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Foto: Instituţia Prefectului Dolj

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2022. Estimarea aparţine constructorului. Prefectul judeţului Dolj speră ca primul strat de covor asfaltic să fie turnat chiar înainte de grafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, a inspectat miercuri şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, pe Tronsonul I. 
  

"Mereu este nevoie însă de mobilizare" 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a analizat stadiul lucrărilor pe cei 17,7 km ai primului tronson al viitoarei construcţii.
 
“În şantier se lucrează, am observat că acolo unde au fost emise autorizaţiile anul trecut, stadiul este avansat. Mereu este nevoie însă de mobilizare, atât de oameni, cât şi de utilaje în teren pentru ca lucrările să continue în cel mai bun ritm. Avem deja o execuţie de 38 la sută din drum şi voi inspecta periodic şantierul pentru a mă asigura că primul strat de covor asfaltic să fie turnat în grafic sau chiar mai devreme”, a precizat prefectul. 
 Inspecţie pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti:
 
Potrivit constructorului, Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2022.
 

O investiţie de 358 milioane lei 

Tronsonul 1 Craiova - Balş al DX 12 Craiova – Piteşti se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA).

Contractul de execuţie a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parţial la finalul anului 2019. Drumul expres Craiova - Piteşti are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lăţime fiecare, fără bandă de urgenţă, acostamente de câte 1,5 m pe fiecare parte şi o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările