Cum a câştigat la păcănele un hoţ pariind banii furaţi de la o pizzerie. Ce păţeşte acum bărbatul

Cum a câştigat la
păcănele un hoţ pariind banii furaţi de la o pizzerie. Ce păţeşte acum bărbatul

Hoţul a fost prins în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere FOTO: IPJ Argeş

La începutul lunii iunie, la Judecătoria Piteşti va începe procesul în care un bărbat va fi judecat pentru furt după ce în luna martie a spart cea mai cunoscută pizzerie din centrul oraşului. La nici o oră de la comiterea furtului, hoţul a câştigat la păcănele pariind tocmai banii furaţi, adică 600 de lei. Norocul său nu a durat mult, fiind prins în două ore în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Ştiri pe aceeaşi temă

În a doua parte a lunii martie, mai multe jafuri şi spargeri au fost comise în Piteşti. Iar una dintre spargeri a fost comisă, în noaptea de 19 spre 20 martie, în plin centrul Piteştiului, la cea mai cunoscută pizzerie din oraş. Hoţul, Georgian Cîrstina, a distrus sistemul de închidere al unui geam şi a furat două telefoane mobile şi 600 lei din trei case de marcat. Interesant este faptul că, după ce a dat spargerea, hoţul a avut noroc şi la păcănele. Ghinionul său a fost însă că la pizzerie erau mai multe camere de supraveghere, iar în urma vizionării imaginilor a fost găsit în mai puţin de două ore.

Concret, după cum precizează în rechizitoriu procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti, când poliţiştii au ajuns la Pizzeria Maestro, au văzut că două dintre cele trei case de marcat aveau sertarele deschise, iar a treia avea sertarul lipsă. În baza semnalmentelor şi articolelor vestimentare văzute pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la pizzerie, un echipaj de poliţie a pornit în căutarea hoţului. Şi l-au găsit pe acesta la doar câteva sute de metri de locul comiterii faptei, la o sală de jocuri de noroc de pe b-dul I.C. Brătianu.

Georgian Cîrstina a recunoscut că a forţat geamul de la Pizzeria Maestro şi a sustras mai multe bunuri. În urma controlului corporal, asupra hoţului a fost găsită suma de 1.553 lei, plus un telefon mobil şi un portofel cu două carduri bancare. Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor când au aflat că suma de 1.553 lei fusese câştigată de hoţ la păcănele cu banii furaţi de la Pizzeria Maestro.

Ulterior, Cîrstina i-a condus pe poliţişti la locul unde abandonase sertarul casei de marcat şi le-a spus că a amanetat unul dintre telefoanele mobile furate pentru suma de 400 lei.

Hoţul a făcut mai mulţi ani de închisoare în Austria şi Germania

Până la urmă, Georgian Cîrstina a restituit suma de 600 lei şi cele două telefoane mobile patronilor pizzeriei. Ulterior, printr-o adresă trimisă Poliţiei Argeş, patronii localului au specificat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Acest lucru nu a făcut însă ca urmărirea penală a lui Georgian Cîrstina să înceteze. Asta şi pentru că hoţul este recidivist, fiind condamnat de mai multe ori la pedepse cu închisoare cu executare pentru furt calificat în Austria şi Germania. Drept urmare, acesta a fost trimis în judecată. Şi cum nu este la prima abatere, riscă alţi ani de închisoare. Până la pronunţarea unei sentinţe, Georgian Cîrstina este în libertate sub control judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: