Cozi la imunizare în Piteşti. Drama tânărului nevaccinat, mort de COVID înainte de a afla că i-a născut soţia, i-a tulburat pe antivaccinişti

Cozi la imunizare în Piteşti. Drama tânărului nevaccinat, mort de COVID înainte de a afla că i-a născut soţia, i-a tulburat pe antivaccinişti

Centrul de vaccinare din Eroilor, nr. 26-28 Foto: Mariana Z.

Centrul de vaccinare anti-Covid din bulevardul Eroilor - Piteşti a fost luat cu asalt în ultimele două zile. Situaţia dramatică la nivel naţional, dar mai ales cazurile tulburătoare ale argeşenilor care au pierdut lupta cu boala i-au făcut pe mulţi dintre cei care au ezitat să se vaccineze să-şi reconsidere poziţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul tânărului în vârstă de 35 de ani, nevaccinat, intubat chiar în seara în care i-a născut soţia, mort săptămâna aceasta la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti înainte să afle că e tată, e unul dintre cele mai tulburătoare exemple din care piteştenii nevaccinaţi învaţă în aceste zile.
 
Cert este că în Piteşti a apărut un fenomen nou: coada la vaccinare. 
 
Centrul din Bulevardul Eroilor, în care, până acum o săptămână, abia intra, din când în când, câte o persoană a fost luat cu asalt în ultimele zile. Drama tânărului tată mort de covid e pe buzele multora care aşteaptă la rând. 
 Cozi la vaccinare în Piteşti. Tragedia care i-a tulburat pe anti-vaccinişti
Centrul de vaccinare din Eroilor, nr. 26-28 Foto: Mariana Z.
 
Nu este singurul centru din judeţ la care s-au format cozi. Doar în cursul dimineţii de sâmbătă s-au vaccinat sute de persoane.
 

Ritmul vaccinărilor e şi în Argeş în creştere

 
Iată cum arată, până sâmbătă, situaţia vaccinărilor (nu sunt incluse vaccinările din această zi):
 
- număr persoane care au primit doza 1: 170.209 (ultima raportare 167.297);
- număr persoane care au primit doza 1 de la ultima raportare: 2912;
 
- număr persoane care au primit doza 1 şi doza 2: 116.808 (ultima raportare 116.579);
- număr persoane care au primit doza 2 de la ultima raportare: 229;
 
- număr total persoane complet vaccinate: 157.236 (ultima raportare 155.404);
- număr total persoane complet vaccinate de la ultima raportare: 1832;
 
- număr total persoane care au primit doza 3 (booster): 13.762 (ultima raportare 13.151);
- număr total persoane care au primit doza 3 de la ultima raportare: 611;
 
 
Incidenţa Covid-19 în Argeş a ajuns la 8.57 cazuri la mia de locuitori (ieri 8.60). Situaţia epidemiologică din judeţ se prezintă astfel:
 
-incidenţa pe ultimele 14 zile: 8.57 (ieri 8.60);
 
-persoane internate la ATI: 32 (ieri 32);
-persoane internate în spital: 675 (ieri 684);
 
-persoane diagnosticate pozitiv: 37.379 (ieri 37.065);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 314 (ieri 507);
 
-raportare decese: 1394 (ieri 1383);
-persoane decedate in ultimele 24 de ore: 11;
 
-număr teste RT-PCR efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 244 (ieri 211);
-număr teste rapide (antigen) efectuate în spitalele publice în ultimele 24 de ore: 623 (ieri 1146);
 
Datele despre incidenţa pe localităţi, prezentate sub forma unei hărţi interactive sau prin grafice, precum şi multe alte informaţii utile despre situaţia epidemiologică şi despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro.
 

 „Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunţi şi tu"

   
Amintim că joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, a scris pe pagina sa de Facebook o postare tulburătoare legată de drama familiei în care s-a născut un copil când tatăl era pe moarte, postare ce arată că numărul mare de antivaccinişti îi face pe medici neputincioşi în lupta cu această boală. 
 
„Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunţi şi tu, un munte de speranţă, să mai crezi. Mor oameni. Mulţi sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioşi să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor. Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soţia lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng şi acum”, a scris Cristina Cazacu.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările