Cinci recomandări de bază pentru şoferi. „Scopul prezenţei pe drumul public a aparatului RADAR este unul preventiv“

Cinci recomandări de bază pentru şoferi. „Scopul prezenţei pe drumul public a aparatului RADAR este unul preventiv“

Foto: Facebook Poliţia Română

Calitatea de conducător auto implică atât drepturi, cât şi responsabilităţi. Pare un clişeu, dar reprezintă un aspect esenţial de care şoferii trebuie să ţină cont.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii legii le amintesc conducătorilor auto să ţină cont că în situaţia nerespectării prevederilor legale privind circulaţia rutieră, vor pune în pericol nu doar propria persoană, ci şi persoanele cu care se află împreună în autovehicul, precum şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

"Respectarea normelor legale de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere. Reamintim că scopul prezenţei pe drumul public a aparatului RADAR este unul preventiv, având ca efect disciplinarea participanţilor la trafic", precizează IPJ Argeş.

Iată cinci recomandări de bază pentru o circulaţie în condiţii de siguranţă:

- acţionaţi cu moderaţie pedala de acceleraţie, circulaţi preventiv şi adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo şi la cele rutiere;
 
- în condiţii de trafic aglomerat sau la drum întins, păstraţi o distanţă de siguranţă mai mare faţă de autovehiculul care circulă înaintea Dvs.;
 
- respectaţi limitele legale de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora, graba de a ajunge la destinaţie nefiind justificată, mai ales în condiţiile unei perioade de vacanţă;
 
- nu vă angajaţi în depăşiri riscante;
 
- asiguraţi-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers;
 
- nu uitaţi de politeţea rutieră şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti continuă acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie", mai precizează IPJ Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările