Argeşean reţinut după ce şi-a bătut fiica. Fata a fost terorizată de părinte şi anul trecut, când a obţinut ordin de protecţie

Argeşean reţinut după ce şi-a bătut fiica. Fata a fost terorizată de părinte şi anul trecut, când a obţinut ordin de protecţie

Foto: Poliţa Română

O tânără de 21 de ani din judeţul Argeş a fost snopită în bătaie de tatăl care o agresase şi-n alte rânduri. Anul trecut, fata a reuşit să obţină împotriva părintelui violent un ordin de protecţie provizoriu, pe care s-a bazat doar cinci zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi miercuri prin plângere cu privire la un conflict între fiica de 21 de ani şi tatăl acesteia.
Din cercetări s-a stabilit că în aceeaşi zi, în timp ce se aflau în locuinţa comună, bărbatul ar fi lovit-o, pe fiica sa.
 
"În cursul anului anterior, tot pe fondul unei fapte de violenţă în familie, împotriva bărbatului fusese emis un ordin de protecţie provizoriu, cu valabilitatea de 5 zile. 
 
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive", precizează IPJ Argeş.
 

Bright Sky RO,  aplicaţia care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice

 
În domeniul violenţei domestice, legislaţia a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecţie provizoriu, instrument aflat la dispoziţia poliţiştilor ce intrevin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, poliţiştii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situaţia de potenţial pericol ce justifică aplicarea măsurii.
 
Caracterul deosebit în privinţa ordinului de protecţie provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuinţa comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinţei. 
 
Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, AICI.
 
Un alt instrument util este Bright Sky RO – o aplicaţie ce vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Aplicaţia este un instrument digital gratuit, care oferă asistenţă şi informaţii utile persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri. 
 
"Poliţiştii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş desfăşoară permanent activităţi de prevenire a violenţei domestice, prin informarea cetăţenilor, ultima astfel de activitate fiind desfăşurată în cursul zilei de ieri, 10 martie a.c., la Şcoala Gimnazială Carol I Curtea de Argeş, activitate la care au luat parte 24 de elevi din cadrul clasei a VIII-a şi cadre didactice", mai precizează IPJ Argeş.
   
De asemenea, mai multe informaţii referitor la aplicaţia gratuită pentru telefonia mobilă – Bright Sky, aplicaţie care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice sunt disponibile pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările