Ai grijă pe unde circuli! Trei tineri au fost amendaţi cu 6.000 de lei după ce au ajuns cu ATV-urile pe un drum forestier

Ai grijă pe unde circuli! Trei tineri au fost amendaţi cu 6.000 de lei după ce au ajuns cu ATV-urile pe un drum forestier

Unul dintre ATV-urile cu care au ajuns pe drumul forestier

O plimbare cu ATV-urile printr-o pădure de lângă Piteşti i-a usturat la buzunare pe trei tineri care n-au ţinut cont pe ce drum circulă. Jandarmii i-au amendat cât să se uite de două ori, de-acum încolo, înainte să plece la pădure. N-au fost singurii "temerari" din Argeş sancţionaţi de oamenii legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmii argeşeni au desfăşurat în ultimele zile mai multe acţiuni  punctuale în cooperare cu Ocolul Silvic ‘’Codrii Verzi’’.
 
Aşa au depistat, în zona Budeasa Mică, mai un grup de persoane care se deplasau cu ATV-uri pe drumul forestier administrat de Ocolul Silvic, fără a avea acordul scris al proprietarului/ administratorului.
 
"Cele trei persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010, art. 9, lit. f)", precizează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.
 

Piteştean sancţionat e jandarmi cu 5000 de lei

 
 Amenzi şi mai dure au curs în ultimele zile pentru nerespecarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii a virusului Sars-Cov2.
 
 Tot jandarmii au fost cei care au depistat în incinta unei săli de jocuri din municipiul Piteşti, un tânăr de 32 de ani care nu purta corespunzător masca de protecţie. În momentul verificării identităţii acestuia, jandarmii au constatat că tânărul figurează în carantină la domiciliu.
 
Astfel, pe lângă amenda de 1.000 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie, acesta a mai ‘’câştigat’’ încă 4.000 de lei amendă pentru încălcarea măsurii carantinării la domiciliu.
 
"După aplicarea măsurii contravenţionale, tânărului i s-a pus în vedere să se întoarcă la domiciliu şi să respecte măsura carantinării. 
Reamintim pe această cale că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică în urma anchetei epidemiologice constituie un element foarte important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID-19", mai precizează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.
 

Şi Poliţia a împărţit amenzi

 
În ultimele 24 de ore, un număr de 184 de poliţişti şi 38 de poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum şi  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.
 
Au fost desfăşurate 29 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi 1 cu alte structuri). 
 
În cadrul activităţilor au fost verificate 1.946 persoane, precum şi 308 autovehicule, dintre care 120 de mijloace de transport în comun.
 
În ultimele 24 de ore, au fost verificate 148 de societăţi comerciale, în cadrul a 171 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri, cu care s-a acţionat în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.500 de lei, după cum urmează:
 
-149 de sancţiuni, în valoare de 20.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-30 de sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările