A treia fetiţă decedată la Spitalul Marie Curie a fost condusă pe ultimul drum. Tatăl: „Până la final am sperat că se mai poate face ceva pentru copilul meu“

A treia fetiţă decedată la Spitalul Marie Curie a fost condusă pe ultimul drum. Tatăl: „Până la final am sperat că se mai poate face ceva pentru copilul meu“

Parinţii Mariei sunt în stare de şoc

Soţii Olărescu trăiesc de două săptămâni cel mai negru coşmar al vieţii lor, dar ultimele trei zile, de când micuţa Maria s-a stins, au fost crunte pentru mama şi tatăl copilei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De ce a trebuit să se întâmple asta…? Până în ultimele clipe am sperat că ceva tot se mai poate face pentru copilul meu!“, a îngânat, sfâşiat de durere, Bog­dan Olărescu, tatăl micuţei.

Prieteni, rude, cunoştinţe, dar şi piteşteni care au aflat din presă despre nenorocirea prin care trec aceşti părinţi au mers vineri la Biserica Sfîntul Andrei, din cartierul Trivale, acolo un­de locuieşte familia Olărescu, ca să le fie alături acestor oameni greu încercaţi.

„E crunt prin ce trec părinţii ăştia. Greu de imaginat pentru cine n-a trăt aşa clipe grele. Am urmărit cu sufletul la gură cazul acestor copii şi mă rog în continuare pentru ei, dar şi pentru liniştea părinţilor care au rămas fără pruncii lor”, spunea Danila Dumitru, o piteşteancă din cartierul Trivale.

După slujba oficiată aici, sicriul micuţ cu trupul fetiţei de doar un an şi 4 luni a plecat, puţin după ora 12.00, într-un cortegiu funerar spre cimitirul Sf. Gheorghe, unde copila îşi va odihni somnul de veci.

Micuţa a încetat din viaţă marţi, 16 februarie după 9 zile de chinuri.

„Când a început să se simtă rău, duminică, părinţii au dus-o la Spitalul de Pediatrie. Doctorii de acolo n-au internat-o că lor nu li s-a părut grav. I-au prescris ceva pentru acasă. Spre seară s-au întors cu ea la spital pentru că fetei nu-i era deloc bine. De aici au trimis-o la Boli Infecţioase. O oră au stat până a venit medicul de gardă... Taică-su a întrebat dacă ar fi mai bine s-o ducă la Bucureşti, dar au internat-o aici şi au trecut-o pe antibiotic. Până marţi nimeni nu si-a dat seama ca fetiţa nu mai urinează. Toţi urmăreau scaunele diareice. Pentru că se simţea tot mai rău, au trimis-o înapoi la Pediatrie si de acolo au transferat-o la Bucureşti…”, a povestit, sfârşită de durere, Lucia Anghel, bunica Mariei. 

Rudele micuţei sunt în continuare şocate. Oamneii aşteaptă ca cineva să le spună ce anume au îmbolnăvit-o pe Maria, pe celelalte două fetiţe care au murit la fel - Diana Oncescu, în vârstă de un an, diagnosticată şi ea cu sindrom hemolitic uremic, care s-a stins pe 4 februarie, şi Ioana Şerban, tot de an, care a murit cu o zi înaintea Mariei, pe 15 februarie, dar şi pe ceilalţi 7 micuţi internaţi în continuare la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările