A omorât un copil, dar nu va sta nicio zi la închisoare

A omorât un copil, dar nu va sta nicio zi la închisoare

Banii primiţi ca despăgubire nu o vor aduce pe Ştefania înapoi

Justiţia a fost blândă cu Simona Precopiu Preduţ, şoferiţa care a călcat cu bolidul său de lux două fetiţe, în urmă cu doi ani, la Ştefăneşti. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat sentinţa definitivă în procesul dintre familiile celor două copile şi şoferiţă, hotărând ca cea acuzată de ucidere din culpă să primească doi ani de închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asta înseamnă că femeia nu va executa nicio zi din pedeapsă dacă în următorii cinci ani nu va comite o altă infracţiune.


Una dintre fetiţe a murit
Tragedia s-a întâmplat în Joia Paştelui, în anul 2009. Simona Precopiu Preduţ se afla la volanul unui Audi Q7 şi, în timp ce vorbea la telefon, a intrat cu maşina într-o groapă cu nisip, aflată într-o parcare dintre blocuri, în Ştefăneşti, acolo unde se jucau două fetiţe. Şoferiţa le-a călcat pe micuţe cu roata pe cap, Ştefania Muscă, de 4 ani, murind pe loc, iar Alexandra Nedelcu, de 3 ani, fiind în stare gravă. Alexandra a scăpat cu viaţă printr-o minune, însă s-a ales cu sechele care o vor marca pentru totdeauna. Fata nu vede cu ochiul drept şi nu aude cu urechea de pe aceeaşi parte şi suferă de bulimie pe fond nervos.


“Nu va mai fi niciodată un copil normal pentru că nu vede cu ochiul drept şi nu aude cu urechea dreaptă. Medicii i-au pus diagnosticul de tetrapareză spastică şi are şi bulimie- Îi e foame tot timpul şi s-a îngrăşat mult”, spune Marinela Ion, străbunica fetiţei care a supravieţuit accidentului.


Magistraţii au obligat-o pe şoferiţă să-i plătească străbunicii Alexandrei, cea care o are în grijă pe fetiţă, 200.000 de euro despăgubiri materiale şi 300.000 de euro daune morale, iar familiei fetiţei care a murit – 20.000 lei despăgubiri materiale şi 1 milion de lei daune morale. În plus, şoferiţa are de achitat şi aproximativ 25.000 lei cheltuieli de spitalizare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările