Înghesuială la maţe fripte în Postul Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii stau pe un ger cumplit la un grătar în Târgul Săptămânal
Tinerii stau pe un ger cumplit la un grătar în Târgul Săptămânal

A devenit deja o tradiţie în Piteşti ca cei care ies din cluburi să dea o fugă la un grătar la terasele deschise de vineri noaptea până duminică la târgul de la marginea oraşului. Zeci de tineri erau aseară pe un frig cumplit în Târgul Săptămânal la un grătar

Comercianţii spun că nu le-au scăzut deloc vânzările de când a început Postul Crăciunului, piteştenii venind în continuare să mănânce maţe fripte, pastramă, mici şi fudulii la grătar. Clienţii fideli ai teraselor deschise la târg sunt în special tinerii care, după ce ies din cluburi şi discoteci, vin aici, unde ştiu că găsesc deschis la orice oră din zi şi din noapte, de vineri până duminică.
„Nu mă pot abţine să nu vin aici“
Cei mai mulţi spun că ştiu că e post, dar pofta e mai mare decât conştiinţa. „Ştiu că păcătuiesc, dar pur şi simplu nu mă pot abţine să nu mănânc o pastramă cu mămăliguţă, în compania pritenilor“, spune Laurenţiu Ionescu (31 de ani), unul dintre clienţii fideli ai teraselor cu grătare de la Târgul Săptămânal.
Nici cei care servesc la masă clienţii nu pot posti din cauza mirosului. „Stau la grătar de dimineaţa până noaptea târziu, când ies din tură. Sunt credincioasă din fire, însă nu mă pot sătura doar din miros. Mai bag în gură o friptură de porc sau o bucată de pastramă. Postesc însă în cursul săptămânii, miercurea şi vinerea“, afirmă Gheorghiţa Ion (53 de ani), una dintre ospătăriţe.
„La noi nu se simte criza“
De partea cealaltă, patronii teraselor spun că afacerea merge ca pe roate indiferent că e criză, post sau ger, aşa cum era azi-noapte, când afară erau -5 grade Celsius. „La noi nu se simte criza. Ne merge la fel de bine ca anul trecut. În medie, facem în jur de 5.000 de lei pe noapte. Avem clienţi tot timpul, însă de obicei mesele sunt pline seara. Îi servim cu tot ce le pofteşte inima, le punem şi o muzică bună şi petrecem alături de ei toată noaptea“, spune satisfăcut Marin Grigorescu, unul dintre patronii teraselor cu mici şi pastramă din Târgul Săptămânal.
Piteştenii, topiţi după maţe fripte
Un atu al teraselor din târg îl reprezintă preţurile care sunt cât se poate de mici. Spre exemplu, 100 de grame de ceafă de porc costă 4,5 lei, la fel şi pastrama, în timp ce micii îi poţi lua direct de pe grătar cu 2 lei bucata. Plus că este singurul loc din oraş unde găseşti maţe fripte după care piteştenii sunt topiţi. „Cel mai bine se vând maţele fripte. Sunt şi ieftine. O sută de grame costă 5 lei“, precizează un alt ospătar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite