Primăriile din Neamţ schimbă furnizorul de energie electrică. Ce economii la facturi s-au obţinut cu noul operator

Primăriile din Neamţ schimbă furnizorul de energie electrică. Ce economii la facturi s-au obţinut cu noul operator

Iluminatul public în Piatra Neamţ este o componentă importantă a consumului de energie

Municipiile Piatra Neamţ şi Roman, precum şi o serie de comune din zona de est a judeţului au renunţat la E-On pentru un nou furnizor de energie, Getica 95 Buzău.

Odată cu liberalizarea pieţei de energie electrică, primăriile din Neamţ s-au orientat spre alţi furnizori care să le asigure consumul la un tarif mai mic decât cel perceput de E-On Moldova. 
 
Un prim pas l-a făcut primăria Roman, care, în asociere cu 21 de comune din zona învecinată (Asociaţia Roman Metropolitan) s-a orientat la începutul anului spre firma Getica 95 Buzău, câştigătoare a unei licitaţii organizate prin Bursa de Mărfuri. 
 
„Noi cumpăram până acum curent de la E-On cu 510 lei pe MegaWatt oră, pentru consumatori-şcoli, servicii ale primăriei, şi 440 lei pentru iluminatul public. Prin bursă am obţinut 411 lei pe MegaWatt oră, ceea ce ne aduce o economie la buget de trei miliarde de lei vechi“, a declarat primarul de Roman, Laurenţiu Leoreanu.
  
De la 1 februarie, şi primăria Piatra Neamţ a schimbat furnizorul de energie electrică pentru iluminatul public, cel ornamental şi pentru clădirile administrate de autoritatea publică locală.  
 
„Pentru luna februarie 2014 consumul de energie a fost de 448.721 KWH. Dacă această cantitate de energie s-ar fi decontat cu tarifele din contractul cu furnizorul vechi, de exemplu luna ianuarie 2014, contravaloarea cantitătii de energie consumată ar fi fost de 319.076 lei“, a declarat primarul Gheorghe Ştefan. 
 
Prin noile tarife practicate de Getica 95, contravaloarea energiei electrice pentru 448.721 KWH a fost de 250.203 lei, iar Primăria Piatra Neamţ a reuşit să facă o economie la bugetul local de 68.872 lei.
 
 „Pentru întreg anul 2014 prognozăm o economie făcută la bugetul local, prin reducerea contravalorii energiei electrice, de aproximativ 750.000 lei“, a mai spus primarul Ştefan.
 
Odată cu noile contracte încheiate în Neamţ , Getica 95 Buzău s-a implicat şi prin sponsorizarea  echipelor de fotbal FC Ceahlăul şi de handbal HCM Roman.
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările