Neamţ: Vezi aici cum poţi preveni infectarea cu bacteria ucigaşă din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a nu exista cazuri de toxiinfecţie alimentară cu Escherichia Coli enterohemoragică (EHEC) şi în Neamţ, comisarii pentru Protecţia Consumatorilor vă recomandă să respectaţi normele elementare de igienă.

Specialiştii vă sfătuiesc să vă spălaţi mâinile cu apă şi săpun după folosirea toaletei, după atingerea animalelor ori după prepararea mâncării, mai ales dacă este vorba despre carne crudă sau ouă în coajă.

Bacteria EHEC cauzează hemoragii ale sistemului digestiv.

„Legumele şi fructele trebuie spălate sub jet de apă. Carnea proaspătă trebuie depozitată separat de alte alimente, iar pentru prepararea cărnii tocate trebuie utilizate tocătoare diferite de cele folosite pentru prepararea altor alimente. Laptele trebuie fiert înainte de consum, iar  persoanele care prezintă simptomatologie caracteristică bolilor cu transmitere infecţioasă trebuie să evite prepararea şi servirea hranei", a precizat Gelu Moldovan, comisar şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite