Milionarul care i-a denunţat pe Sile şi Nuţu Cămătaru este urmărit general. A fost condamnat pentru un fleac

Milionarul care i-a denunţat pe Sile şi Nuţu Cămătaru este urmărit general. A fost condamnat pentru un fleac

Shaul Peleg a fost dat în urmărire naţională FOTO Poliţia Română

Milionarul care i-a denunţat pe fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, după ce a fost jefuit de membrii grupării interlope, a fost dat în urmărire generală, condamnat fiind pentru un fleac.

Shaul Peleg, un afacerist un afacerist român de la care a pornit o amplă anchetă şi ulterior condamnarea grupării interlope conduse de fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru, pe numele lor de familie Balint, are şi el necazuri penale. 

Nu ar fi prima despre cel jefuit de membrii clanului la începutul anilor 2000 şi despre care se spunea că ar fi milionar în dolari, el mai fiind cercetat şi pentru înşelăciune. 
 
„Peleg Shaul, născut în Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, România; data naşterii: 17-06-1951; cetăţenie română, domiciliat în Sector 4, Bucureşti; motivul: mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Împotriva lui Peleg Shaul, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a emis mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 294/23.03.2021, fiind condamnat la 160 de zile închisoare“, se precizează pe site-ul IGPR. 
 
Omul de afaceri a fost dat în urmărire naţională pentru că se sustrage de la executarea sentinţei prin care era obligat la plata unei amenzi penale de 4.800 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pentru
că nu a achitat sancţiunea pecuniară în termenul stabilit de completul de judecată, aceasta s-a transformat în zilele de închisoare menţionate, care trebuie executate în regim penitenciar. 
 
Omul de afaceri s-a plâns autorităţilor că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, ar fi fost bătut şi jefuit de mai mulţi necunoscuti mascaţi. După jaf, a fost legat la ochi, introdus într-un portbagaj şi lăsat, în pielea goală, într-o pădure de la marginea Bucureştiului. Reclamaţia acestuia a declanşat o amplă anchetă, câteva luni mai târziu, stabilindu-se că făptaşii erau cei din gruparea Cămătaru, fiind operate numeroase arestări. 
 
Peleg susţinea că i-au fost sustrase bunuri în valoare de 25.000 USD, un pistol, genţi în care se aflau actele unor firme, contracte de mediere şi de imprumut, bunuri personale cu semnificaţie sentimentală, bijuterii, aparate speciale pentru determinarea calităţiiii pietrelor preţioase, 13.800 de dolari, 20 de milioane de lei vechi şi un ceas Cartier, etc, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 de dolari americani. 
 
Apoi, judecătorii au decis conexarea mai multor dosare, pronunţând sentinţe în cazul a 30 de inculpaţi.
Nuţu Cămătaru a luat 9 ani de închisoare, fratele Sile a fost condamnat la 15 ani,  Silviu Dudiţă a primit 13 ani, Gheorghe Cristian - 9 ani. Irina Elena Cerga, cu ajutorul căreia a fost jefuit Shaul Peleg - 8 ani, Adrian Pănduru - 6 ani. În cazul mamei lui Sile şi Nuţu, Mimi Cămătăreasa, sentinţa fusese de 5 ani, iar o soră a acestora,  Angelica - 12 ani. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările