Martie, luna cu radare fixe şi explozii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Poliţiei Rutiere au monitorizat doar o lună radarele fixe din Neamţ
Angajaţii Poliţiei Rutiere au monitorizat doar o lună radarele fixe din Neamţ

„Adevărul de Seară“ prezintă, într-un serial de 12 articole, cele mai importante evenimente ale anului în judeţul Neamţ. În urmă cu nouă luni, un tânăr din Bârgăoani a murit după ce obuzul pe care voia să-l sudeze i-a explodat în faţă.

Pirotehniştii nemţeni au declanşat în primăvară un control de amploare în comuna Bârgăoani unde, pe 28 martie 2009 a avut loc cel mai tragic accident al anului cu muniţie din al Doilea Război Mondial.

Aflat la socri la ţară, Florin Ţuţuianu, un pietrean de 28 de ani, a vrut să confecţioneze o unealtă agricolă sudând un obuz ruginit, iar proiectilul a explodat. Au fost găsite în curţile sătenilor zeci de unelte confecţionate din elemente de muniţie de război.   

„Ochii“ de pe drumuri, scoşi după doar o lună

De pe 16 martie, pe drumurile din judeţ au fost amplasate primele trei camere video de supraveghere a traficului rutier. Acestea au fost amplasate pe DN 15, pe raza comunelor Dumbrava Roşie şi Săvineşti.

„Hotărârea a avut la bază situaţia accidentelor rutiere şi consecinţele acestora“, spunea la acea vreme comisarul-şef Aurelian Vasea Soric, şeful Poliţiei Neamţ. Radarele au fost desfiinţate o lună mai târziu, prin dispoziţia Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar, în cele 38 de zile de funcţionare, „au produs“ peste 5.000 de contravenţii. În ultimele zile ale lunii martie, lectorul universitar Titus Fluieraş, unul dintre profesorii Facultăţii de Muzică din Piatra Neamţ, a fost cooptat în orchestra mondială YouTube.

Violonistul a fost singurul român între cei 80 de instrumentişti selectaţi din 3.000 de concurenţi. Primul concert al orchestrei a avut loc pe 15 aprilie în sala Carnegie Hall din New York. „Este prima orchestră mondială care se reuneste graţie internetului şi tehnologiei“, spunea pietreanul.

Un al personaj remarcat în perioada analizată a fost Ion Rotaru, primarul comunei nemţene Alexandru cel Bun. Acesta a fost subiectul mass-media locale şi naţionale pentru că a susţinut deschis ideea înfiinţării unui bordel în localitatea pe care o conduce din 2008. „Am avut o apariţie şi la Măruţă, la Happy Hour“, a declarat Ion Rotaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite