Infractor periculos, căutat de autorităţile din Anglia. A primit o sentinţă ridicolă pentru viol şi crimă

Infractor periculos, căutat de autorităţile din Anglia. A primit o sentinţă ridicolă pentru viol şi crimă

Emanuel Ciotloş a fost condamnat pentru viol şi crimă. FOTO Realitateabacau.net

Pentru violarea şi uciderea unei bătrâne, autorul, care este căutat şi de autorităţile engleze de la Justiţia Păcii Guilford, a primit o sentinţă ridicolă, dar nu e mulţumit, cerând revizuirea cauzei.

Un infractor din Neamţ, aflat în executarea unei pedepse de 11 ani şi patru luni, în urma acuzaţiilor de viol şi crimă, solicită instanţei care l-a trimis după gratii, Curtea de Apel Bacău, revizuirea dosarului. Este vorba de Emanuel Ciotloş, de 22 de ani, din localitatea Bicaz Chei, care a siluit şi ucis o bătrână de 65 de ani. 
 
El a formulat recent o petiţie şi aşteaptă „răspuns“ la calea de atac şi urmează a se vedea dacă motivele invocate vor schimba ceva. Revizuirea este modalitatea prin care, pe baza unor fapte, împrejurări sau probe descoperite după ce procesul a avut loc, se urmăreşte retractarea unei hotărâri definitive şi efectuarea unei noi judecăţi. 
 
Ciotloş a comis faptele în noaptea de 26/27 mai 2019, victimă fiind o femeie de 65 de ani, din satul Camenca, comuna Brusturoasa, judeţul Bacău. Suspectul lucra la o exploatare forestieră şi locuia, împreună cu mai mulţi colegi de serviciu, într-un vagon, situat în imediata apropiere a casei femeiii ce avea să strârşească tragic. 
 
În seara menţionată, femeia a ieşit în curte cu întenţia de a închide animalele, iar tânărul s-a oferit să o ajute. Numai că, în momentul când au ajuns într-un grajd, autorul a închis uşa şi a luat-o la bătaie pe victimă. Strigătele de ajutor au fost auzite de soţul în vârstă de 70 de ani, care era în casă, dar el nu a putut interveni pentru că era orb. După agresiunea care a redus-o la tăcere pe bătrână, Ciotloş a violat-o, apoi a sugrumat-o. Se pare că în momentul în care a observat că sexagenara nu mai dă semne de viaţă, făptaşul şi-a dat seama de grozăvia petrecută. 
 

De ce îl caută anchetatorii britanici 

N-a încercat să ascundă comiterea atrocităţilor, plecând către vagonul unde locuia şi a povestit celorlalţi muncitori ce a făcut. Pentru că în zonă nu era semnal la telefoanele mobile, unul dintre
colegi a mers câţiva kilometri pe jos, apelând apoi 112. La scurt timp au sosit anchetatorii şi un echipaj de la ambulanţă, dar pentru victimă nu s-a mai putut face nimic. 
 
În timpul cercetărilor, despre el s-a aflat că mai avea un dosar în care era acuzat de furt în România şi că era căutat de autorităţile judiciare engleze. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, document datat 13 mai 2019 şi care a ajuns la Curtea de Apel Bacău la început de iunie. Britanicii cereau autorităţilor să-l încarcereze pe Emanuel Ciotloş şi să-l trimită în Anglia, unde era cercetat penal. Magistraţii au acceptat cererea, au dispus detenţia pentru 30 de zile, însă prin aceeaşi sentinţă au dispus amânarea predării lui până la data la care se dădea o sentinţă definitivă în cazul crimei. Abia după executarea condamnării, Ciotloş ar urma să fie extrădat în Regatul Unit. 
 
„Admite cererea formulată de de autoritatea judiciară emitentă, respectiv aceea din Marea Britanie, Justiţia Păcii din cadrul Curţii Magistraţilor din Guildford, privind executarea mandatului european de arestare emis la data de 13.05.2019, împotriva persoanei solicitate Ciotloş Emanuel şi ia act de consimţământul acesteia de fi predată autorităţilor judiciare din Anglia. Amână predarea persoanei solicitate Ciotloş Emanuel autorităţilor judiciare din Marea Britanie până la soluţionarea definitivă a cauzelor penale aflate în curs de cercetare la Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, respectiv Judecătoria Sector 6 Bucureşti“, se preciza în hotărârea Curţii de Apel Bacău. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările