„Cadou” de la Iepuraş: indemnizaţie triplă pentru membrii ATOP Neamţ, un organism cu rol consultativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii judeţeni au votat un proiect controversat FOTO Facebook
Consilierii judeţeni au votat un proiect controversat FOTO Facebook

Persoanele care fac parte din ceea ce se numeşte Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică au primit un nesperat cadou de Paşti, după ce indemnizaţia le-a crescut la 2.500 de lei

Membrii Autoritatăţii Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP), un organism cu rol consultativ în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ, s-au trezit cu un nesperat cadou de „Iepuraş“. 

În ultima şedinţă din 21 aprilie a Consiliului Judeţean Neamţ, a fost votat un proiect controversat al vicepreşedintei Mădălina Ciubotaru. Acesta prevede triplarea indemnizaţiilor membrilor ATOP, astfel că fiecare va încasa peste 2.500 de lei, faţă de 857 de lei cât aveau până acum. 

Consilierii USR au votat împotrivă, însă proiectul a trecut. De altfel, această formaţiune politică a depus anul trecut în Parlament o iniţiativă legislativă pentru ca membrii ATOP să nu fie remuneraţi, dar o decizie nu s-a luat încă. 

„Proiectul (...) a trecut cu 15 voturi pentru şi 11 voturi împotrivă, după ce doi consilieri PNL au votat pentru proiect. USR Neamţ a anunţat că nu poate fi de acord cu aprobarea unui astfel de proiect. Un membru ATOP va încasa lunar 2.500 lei pentru participarea (de cele mai multe ori) la o şedinţă. ATOP are un rol consultativ, sarcina membrilor ei fiind oricum realizată deja şi de alte instituţii“, a precizat consilierul Maria Apostol.

Cine sunt „privilegiaţii“ din ATOP

Din structură fac parte Adrian Bourceanu - preşedinte (consilier judeţean), Iulian Jugan (subprefect), Mihai Osoianu (şeful Poliţiei Neamţ), Bogdan Iosub (preşedintele Consiliului Corpului Naţional al Poliţiştilor Neamţ), Ciprian Mitrea (şeful ISU Neamţ), Radu Olariu (şeful Inspectoratului de Jandarmi) şi Eugen Pancu (şeful Poliţiei Locale). 

Alţi „privilegiaţi“ sunt consilierii judeţeni Ion Asaftei, Ovidiu Gavril, Gheorghe Hârţan, Aurel Munteanu şi Sorin Vacariu, cărora li se adaugă „reprezentanţii comunităţii”, Octavian Diaconiţa, Florin Vornicu şi Maria Lungu. În total, 15 persoane, care se întrunesc lunar la „discuţii“ fără însemnătate, dar pentru care vor încasa, anual, 30.000 de lei. 

Laurenţiu Creţu, consilier USR, a afirmat tranşant: „PSD-ului nu îi mai ajung sinecurile, aşa că măreşte indemnizaţia membrilor ATOP. Este, în teorie, o instituţie cu rol consultativ, care trebuie să vegheze la siguranţa publică a nemţenilor. În practică, este un loc călduţ, o sinecură numai bună de ţinut oamenii fideli aproape. (...) Majoritatea membrilor ATOP sunt deja remuneraţi, prin prisma funcţiei şi a locului de muncă, pentru activitatea pe care o au aici. Mai pe scurt, sunt plătiţi de două ori pentru aceeaşi muncă“. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Surpriza vieţii pentru o tânără la ceremonia de depunere a jurământului militar. Ce a făcut un pompier

Sentinţe pentru clanul interlop Capră, teroarea a trei cartiere. Ameninţări cu violarea copiilor şi incendieri

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite