Miliardarul Ion Ţiriac organizează vânătoarea de mistreţi la Balc în plină epidemie de pestă porcină. Ce măsuri iau veterinarii

Miliardarul Ion Ţiriac organizează vânătoarea de mistreţi la Balc în plină epidemie de pestă porcină. Ce măsuri iau veterinarii

Foto: Adevărul.ro

Miliardarul Ion Ţiriac îşi organizează şi în acest an tradiţionala partidă de vânătoare de mistreţi la Balc, cu invitaţi din lumea marilor finanţe şi a industriei mondiale, care vor petrece trei zile pe domeniu de vânătoare, exemplarele împuşcate fiind preluate imediat de medicii veterinari pentru analiză.

Partida de vânătoare de la Balc începe azi (vineri, 18 ianuarie 2019), şi se încheie sâmbătă, 19 ianuarie.
 
Şeful şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, dr. Remus Moţoc, a declarat că au fost informaţi despre partida de vânătoare, iar inspectorii DSVSA vor face analize sanitar-veterinare pentru eventuala depistare a virusului pestei porcine în carnea de vânat, mai ales că, în decembrie anul trecut a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în apropierea domeniului lui Ţiriac, pe fondul de vânătoare nr. 12 Fagu, din satul cu acelaşi nume.
 
„Animalele doborâte vor putea fi luate doar dacă analizele ies negative. Analizele pentru pesta porcină clasică şi pentru trichineloză le facem noi şi cele pentru pesta porcină africană colegii de la Satu Mare”, a declarat Moţoc.
 
La fel ca în ultimii ani, o parte din invitaţii lui Ţiriac vor ajunge la Oradea pe calea aerului, cu avioane personale sau închiriate în regim charter, iar o alta va ateriza pe aeroportul din Debreţin, urmând să se deplaseze apoi direct la Balc cu maşinile.
 
La „ediţia” anterioară, din ianuarie 2018, au dat curs invitaţiei lui Ţiriac, între alţii, designerul Stefano Ricci, directorul Indycar, Mark Miles, Wolfgang Porsche, moştenitorul celebrei companii auto cu acelaşi nume, Klaus Mangold, fost director Daimler, Robert Peugeot, deţinătorul pachetului majoritar al concernului cu acelaşi nume, Sandor Csanyi, preşedintele OTP Bank din Ungaria, Alfred Baumhauer, fabricant al produselor de lux Cartier, Dragoş Dobrescu, om de afaceri poreclit „miliardarul fără chip”, membru al aşa numitului „grup de la Monaco” etc.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: