Miile de tone de PET-uri strânse în Bihor nu au fost de ajuns pentru o curățenie totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele dintre cele mai poluate zone au fost lacul de la Lugaju de Jos, Valea Tărcăiţei sau Peştera Câmpeneasa. Rezultatele campaniei din weekend sunt foarte bune, dar, potrivit coordonatorilor, curăţenia trebuie continuată în locaţiile foarte poluate.

Acţiunea Let’s do it, Bihor a adunat peste 3.000 de voluntari, civili sau reprezentanţi ai instituţiilor, care au pus umărul pentru a scăpa natura de gunoaie.
Voluntarii bihoreni au fost coordonaţi de Ioana Ghideu, o tânără de 23 de ani. „M-am întors de curând din Franţa, unde am finalizat studiile de master şi m-am bucurat că şi la noi există astfel de iniţiative şi am decis să mă implic”, a spus Ioana. „A fost dificil să coordonezi peste 150 de echipe, dar rezultatele au demonstrat că merită efortul. Am strâns aproape 3.000 de tone de deşeuri, într-o zi”, a explicat tânăra bihoreancă.

Mai este de muncă


Unele dintre cele mai poluate zone au fost lacul de acumulare de la Lugaju de Jos, ecologizat de jandarmi, Valea Tărcăiţei sau Peştera Câmpeneasa. „Doar din râul peşterii s-au strâns 200 de litri de gunoaie şi o tonă de PET-uri”, a spus coordonatorul judeţean Ştefan Bârlău. Rezultatele acţiunii sunt bune, dar Bârlău a subliniat că mai este de muncă în judeţ.

„Vrem să continuăm curăţenia, dar nu am decis încă o dată anume. Spre exemplu, peştera Câmpeneasa trebuie curăţată şi în interior”, a explicat acesta. Şerban speră că va primi sprijinul autorităţilor în acţiunile sale. Un răspuns pozitiv a venit din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

„Vrem să organizăm alături de voluntari o nouă campanie înainte de a veni frigul”, a spus purtătorul de cuvânt Loredana Ţic. „În zadar dăm amenzi şi organizăm campanii, dacă primăriile localităţilor nu se implică”, a mai specificat Ţic.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite