Manifestaţie împotriva gazelor de şist la Băile Felix

Manifestaţie împotriva gazelor de şist la Băile Felix

Proteste împotriva gazelor de şist au avut loc şi în Oradea. FOTO: Arhivă

O manifestaţie împotriva gazelor de şist este anunţat astăzi în comuna Sânmărtin, unde se află cunoscuta staţiune Băile Felix. Oamenii sunt chemaţi prin intermediul reţelelor de socializare în parcul central din comună pentru a protesta între ora 14.00 şi 17.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circa 250 de persoane şi-au anunţat deja prezenta la miting. Unul dintre participanţi a postat pe Facebook motivul pentru care va merge la protest: „Pentru demiterea celor care ne distrug ţara, a celor care alungă populaţia din ţară, cei rămaşi fiind ameninţati cu exproprierea aplicată de corporaţii, pentru demiterea celor care şi-au acordat superimunitate la furt ....”
 
Autorităţile locale, împotriva gazelor de şist 
 
La sfârşitul anului trecut, Guvernul a dat undă verde la  două acorduri petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist în satele bihorene Tria şi Tulca. Companiil East West Petroleum Corp şi Clara Petroleum ar urma să se ocupe de acest lucru. În comuna Sânmărtin, autorităţile au demarat o campanile de stranger de semnături împotriva exploatării gazelor de şist, până acum fiind adunate peste 4.000 de semnătiri. Şi primarii comunelor - Derna, Popeşti şi Tulca - intenţionează să înceapă strângerea semnăturilor de la cetăţenii care se opun exploatărilor. Conform autorităţilor locale, în hotărârile de guvern din decembrie 2012, printre localităţile pe teritoriul cărora companiile East West Petroleum şi Clara Petroleum, în baza unor licitaţii câştigate în 2009, pot face explorări şi exploatări de gaze de şist se numără localităţile bihorene Voivozi, Sălacea, Otomani, Şilindru, Bogei, Mişca, Chişlaz, Sâniob, Ciocaia, Budoi, Sânmartin şi Tulca.

Citeşte şi 

Fără exploatarea gazele de şist în Bihor. Consiliul Judeţean nu este de acord cu decizia Guvernului

Discuţie „fracturoasă” cu Chevron: „Oficial, până acum, gazele de şist nu au poluat apa”

citeste totul despre: