FOTO Pompierii orădeni au salvat nouă boboci de raţă sălbatică blocaţi într-un canal. Cum au ajuns puii acolo

FOTO Pompierii orădeni au salvat nouă boboci de raţă sălbatică blocaţi într-un canal. Cum au ajuns puii acolo

Misiune inedită a pompierilor militari din Oradea care, duminică, au salvat un grup de boboci de raţă căzuţi într-un canal îngust de pe marginea şoselei de centură prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce-l acopereau.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", maior Camelia Roşca, pompierii au fost sesizaţi de către un trecător.
 
 
"Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii au constatat că puii de raţă se aflau într-un canal îngust, de pe marginea şoselei de centură, căzând în interiorul acestuia prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce-l acopereau", se precizează în informare. 
 
 
Pentru a ajunge la cei nouă boboci, pompierii, sprijiniţi de doi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri Oradea, au îndepărtat o parte din dale (acestea fiind reaşezate după finalizarea misiunii), pe o suprafaţă de circa 800 de metri, izolând puii de pasăre cu ajutorul unor accesorii, într-un perimetru delimitat, în care au introdus apă din autospeciala de intervenţie, aducându-i astfel teferi la suprafaţă. 
  
 Cei nouă boboci de raţă sălbatică au fost transportaţi şi predaţi de pompieri, la Grădina Zoologică Oradea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: