Cum să furi 280.000 euro într-o lună. Ţeapă românească cu maşini second-hand în Germania

Cum să furi 280.000 euro într-o lună. Ţeapă românească cu maşini second-hand în Germania

O firmă fantomă patronată de un orădean a înşellat mai mulţi cetăţeni germani FOTO: Shutterstock.com

Un orădean a fost extrădat la solicitarea autorităţilor judiciare din Germania care îl anchetează pentru înşelăciune, fals şi uz de fals după ce a înşelat mai multe persoane prin intermediul unei firme fantomă de comerţ cu maşini second-hand.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Oradea a confirmat săptămâna trecută mandatul european de arestare european emis de Judecătoria Rostock pe numele orădeanului Cornel Marius Mihele. 

Bărbatul este acuzat că, în urmă cu trei ani, a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock. 

Apoi, prin intermediul unui fals site de vânzări auto "a completat oferte fictive despre autoturisme de mare putere pe o platformă de internet de acoperire europeană". 

Victimele erau atrase cu maşini scumpe, mărci bune, cu multe dotări şi chiar utilaje pentru construcţii, firma oferind servicii cum ar fi vămuire şi dar şi posibiităţi de de finanţare, pentru a fi cât mai credibiă. . 

Potenţialilor clienţi li se cereau să achite un avans într-un cont bancar, iar apoi erau trimişi la sediu firmei pentru a achita restul sumei, pentru ridica maşinile şi documentele de proprietate.La adresa menţionată, însă, nu era nimeni. 

Banii erau retraşi de Mihele în numerar, imediat după ce au fost transferaţi. 
 
Conform mandatului, în total, într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie - 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro. Bărbatul este anchetat acum de procurorii din Rostock pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: