Bulevard de 10 milioane de euro, la Oradea. Cum va arăta artera rutieră

Bulevard de 10 milioane de euro, la Oradea. Cum va arăta artera rutieră

Bulevardul Nufărul-Cantemir, imagini din viitor Sursa Primăria Oradea

Un bulevard din Oradea va fi transformat în întregime, urmând să aibă trotuare noi, piste de biciclete, spaţii verzi, investiţia de peste 10 milioane de euro, pentru care s-a semnat, vineri, contractul de execuţie, fiind finanţată din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Oradea a anunţat că proiectul este unul major, pentru unul dintre cele mai mari şi importante bulevarde din oraş - Nufărul-Cantemir.
 
Investiţia prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spaţii verzi, intervenţii la calea de tramvai şi lucrări de apă-canal.
 
Asocierea desemnată să execute lucrările este formată din SC Drumuri Bihor SA (lider de asociere), SC Trameco SA şi Drum Asfalt SRL. 
 
Pentru a găsi constructorii, municipalitatea a derulat o licitaţie, iar asocierea menţionată a fost singura care a depus o ofertă. Lucrarea a fost adjudecată la suma de 50.634.357,12 lei fără TVA, adică circa 10,3 milioane euro. 
Sursa Primăria Oradea 
 
Chiar dacă s-a semnat contractul pentru reabilitarea zonei, lucrările vor începe doar în 2021, de îndată ce vremea o va permite. 
 
Sursa Primăria Oradea 
 
"Vom reamenaja carosabilul, va fi o stradă cu patru benzi - două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai, iar pe partea opusă va rămâne un trotuar şi vor fi locuri de parcare doar paralele cu bordura", a explicat primarul municipiului, Florin Birta.
 
Sursa Primăria Oradea 
 
Totodată, proiectul prevede montarea unor stâlpi inteligenţi, iar tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulaţie şi îşi va putea creşte viteza cu până la 30 km/h.
 
Sursa Primăria Oradea  
 
"În total, vor fi modernizaţi peste doi kilometri şi jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajaţi peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde", a mai spus edilul municipiului.
 
Vă recomandăm şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările