Cel mai slab an pentru sacrificarea de miei pentru Sărbătorile Pascale, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanul Traian Luncan, în vârstă de 44 ani, este măcelar la Piaţa Ioşia, singurul punct autorizat de comercializare şi sacrificare a mieilor, din Oradea. În ciuda experienţei sale, măcelarul spune că încă nu a mai avut un sezon atât de slab, ca cel care tocmai a trecut.

„În ultimii ani, orădenii au cumpărat tot mai puţini miei, dar anul acesta a fost sub orice critică. S-au tăiat jumătate din mieii de anul trecut", a spus Traian Luncan. „Acum au stat mieii călare pe mese şi nu i-a cumpărat nimeni", a spus măcelarul. Singurele zile în care piaţa a părut să se dezmorţească au fost joi şi vineri, dar nici atunci măcelarul nu a avut de tranşat mai mult de zece miei pe zi.

Fără risipă

Orădeanca Ileana Marincaş, în vârstă de 53 de ani, obişnuia să cheltuie pe meniul de Paşte cel puţin trei sute de lei. Anul acesta, a tăiat din bugetul de sărbătoare. „Mi-am dat seama că se face o mare risipă. Anul acesta am cumpărat doar câteva alimente simbolice, am renunţat la carnea de miel, şi am făcut în loc de drob, pui umplut", a spus Ileana Marincaş, care a cheltuit, aproximativ 200 de lei pe meniul de Paşte, cu băuturile incluse.

„În zilele bune, joi şi vineri, am tăiat cel mult zece miei", Traian Luncan, măcelar

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite